JUSS OG SAMFUNN

Platebransjen skal ta CD-brennere

To ungdommer i Sandnessjøen kan vente seg besøk fra lensmannen, etter at IFPI ble oppmerksomme på salg av piratkopierte CD-er på nettsiden deres.

10. jan. 2002 - 11:50

- Å tjene penger er vår største motivasjon, men det var ikke meningen at vi skulle lage noe trøbbel, sa 20 år gamle Stian André Hansen fra Sandnessjøen til Aftenposten onsdag ettermiddag. Da hadde avisen ringt ham og stilt spørsmål om nettstedet der han og en kompis tilbød CD-plater fra stort sett hele VG-lista til 59 kroner stykket.

 
Sæmund Fiskvik.
Sæmund Fiskvik.
Bare minutter etter telefonsamtalen ble sidene med tilbudet tatt ned, men det var ikke tidsnok skal vi tro IFPI Norge-sjef Sæmund Fiskvik.

- Vi kjenner omfanget av katalogen, den er herlig. De har alle bestselgerne og VG-listen. Jeg er ikke kjent med noe som er tilsvarende grovt i dag, sier han til Aftenposten.

Bransjeorganisasjonen skal ha skaffet seg nok bevis til at lensmannen kan ta seg en tur, og det antas at dette kan skje allerede torsdag.

Hansen hevder de ikke hadde solgt en eneste plate fra nettstedet home.no/speterian - "Din billigste platebutikk på nettet", mens Fiskvik på sin side antyder at organisasjonen har fått mange henvendelser om den, og at de antar at virksomheten har pågått en god stund før nettstedet ble opprettet rett etter nyttår.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.