Platebransjen vil cracke PC-en din

USAs plateindustri prøvde å snike inn et lov-tillegg som ville latt dem bryte seg inn på folks PC-er på leting etter piratkopierte MP3-filer - uten konsekvenser.

USAs plateindustri prøvde å snike inn et lov-tillegg som ville latt dem bryte seg inn på folks PC-er på leting etter piratkopierte MP3-filer - uten konsekvenser.

Lobbyister for Recording Industry Association of America, RIAA, prøvde å få inn et lovtillegg som ville gjort det risikofritt for dem å cracke folks PC-er for å stoppe piratmusikk.

Kongressen godkjente nylig en anti-terrorist-lov kalt "USA Act", og platebransjen interesserte seg spesielt for den delen av lovutkastet som omhandler straff for å ødelegge andres datasystemer. Ifølge Wired News ønsket RIAA-lobbyistene at alle copyright-holdere skulle være unntatt for straffeansvar i forbindelse med ødeleggelser som måtte oppstå ved antipirat-hacking.

Dermed ville både e-forlag, platebransje og filmindustri kunne bryte seg inn på maskinen din på leting etter piratinnhold uten å risikere erstatningsansvar for eventuelle ødeleggelser.
RIAA-lobbyist Mitch Glazier sier til Wired at organisasjonen har oppgitt planene om å få det første utkastet inn i loven, og at de nå kikker på et mildere forslag.


Hvis dagens versjon av USA Act blir nedfelt i lovverket, vil det bli vanskelig for RIAA å utføre denne typen antipirat-hacking i fremtiden. USA Act sier at om noen utfører skade på datasystemer for mere enn sammenlagt 5.000 dollar på ett år, så er det straffbart. RIAA mener at den hacking og cracking de gjør idag, er tillatt ifølge USAs lovverk.

Glazier innrømmer at organisasjonen bruker ikke-juridiske metoder for å stoppe pirater. - Hvis vi vet at noen driver en piratserver, så kan vi ta i bruk metoder for å prøve å hindre dem i å laste opp eller spre piratmateriale, sier han til Wired.

RIAA ville ikke la Wired News kikke på den oppdaterte versjonen av lovforslaget sitt. Senatet har godkjent USA Act, og det samme har representantenes hus. Dermed må platebransjen satse på å påvirke en komité som skal jevne ut uenighetene med senatet.

Til toppen