BEDRIFTSTEKNOLOGI

Platebransjen vil spore CD-R-plater

Nå vil platebransjen spore CD-R-plater. Produsentene skal registreres og lisensieres, og hver plate skal få en unik kode.

15. juli 2002 - 11:43
IFPI

Les også:

1,1 million i skuddpremie på DVD-pirater
Student-pirater får millionbot
Audiogalaxy så godt som død
Nix mer Star Wars for $1
World Cup-pirater protesterer mot fotballpamper
Piratkopiering: Norge bedre, verden verre

Organisasjonen, som representerer de største plateselskapene, mener distribusjonen av piratmusikk via CD-er har eksplodert - med en økning på 50 prosent siden i fjor, og salgstall på to milliarder piratplater.

Slike piratkopier skal utgjøre 40 prosent av markedet, ifølge IFPI.

- Vi ser oftere og oftere at det oppstår mini-fabrikker hvor de kan ha opptil 100 brennere gående samtidig. Vi har sett det blant annet i Italia, hvor de kan produsere 100.000 kopier per dag, hevder Berman overfor Reuters.

Over hele Asia selges piratkopierte CD-plater over en lav sko. Dette gjelder også DVD-plater, noe som gjør at både plate- og filmbransjen har begynt å fokusere knallhardt på denne virksomheten.

IFPI har beregnet at piratene snyter bransjen for rundt 37 milliarder dollar årlig ved salg av piratkopiert musikk, mens endel debattanter mener tallene plate- og filmbransjen opererer med ikke kan stemme, med den begrunnelse at fattige mennesker i Malaysia eller Kina ikke hadde kunnet betale full pris på en DVD eller CD-plate uansett.

Berman vil ta med seg IFPIs styre til Taiwan til høsten, og vil da oppfordre både regjering og produsenter til å finne en løsning på problemene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.