Plateselskapenes nettsatsing "lukter vondt"

Napster-dommer Marylin Patel mener plateselskapenes MusicNet-satsing "looks bad, sounds bad, smells bad".

Napster havnet i retten igjen denne uken, ettersom plateselskapene gjerne ville har fortgang i forhandlingene om kompensasjon for påstått manglende vilje til å hindre piratvirksomhet.

Derfor kom det nok som en overraskelse at dommer Marylin Patel benyttet sjansen til å kjefte opp platebransjen for sin satsing MusicNetHun mener det er skittent spill av Musicnet, som er et samarbeidsprosjekt mellom mellom RealNetworks, Warner Music, EMI Group, BMG og Zomba Records, ved at de bruker sin posisjon til å utelukke Napster fra å bruke innholdet deres.

Nå er det spørsmål om dette kan utgjøre noen redningsplanke for Napster, siden MusicNet bare er distribusjonsselskapet, og ikke alle de store plateselskapene er involvert, skriver The Register.

Kilder i musikkindustrien sier MusicNets eventuelle eksklusivitetskontrakt ville være RealNetworks´ verk, ifølge CNET. RealNetworks ville ha mer å hente på å låse brukerne til én plattform, mens det for plateselskapene ville være mest fornuftig å spre sitt innhold i alle retninger - noe som er grunnen til at EMI også har skrevet kontrakt med Sony Music og Vivendi Universals pressplay-tjeneste.

Uansett synes dommer Patel at samarbeidet både ser dårlig ut, høres dårlig ut, og lukter dårlig.

Likevel er det tvilsomt om dette synspunktet får henne til å berge Napster ut av knipa.
Til toppen