Platform 2000 fra Microsoft

Microsoft vil i de neste 12 månedene lansere en rekke nye produkter. I tillegg til operativsystemene, vil det blant annet komme en ny utgave av Office-suiten.

Ole Tom Seierstad, forretningsutvikler for Internett-tjenester og "universalguru" hos Microsoft Norge, opplyser at Microsoft vil lansere en produktserie med fellesbetegnelsen Platform 2000. Dette skal være produkter som skal jobbe godt sammen, men det skal ikke være et stort, monolittisk produkt. Man vil for eksempel ikke få kjøpt alle produktene i én pakke.

Målsettingen med Platform 2000 er å redusere de totale kostnadene forbundet med eierskap (TCO), og gi økt verdi for bedriftene som bruker det.

Blant de produktene som vil være inkludert i Platform 2000 er Office 9. Dette er riktignok ikke det offisielle navnet på produktet, men et internt arbeidsnavn hos Microsoft. Det er ifølge Seierstad mulig at dette arbeidsnavnet nå blir Office 2000.

Office 9 vil ifølge Seierstad videreføre integrasjonen mellom applikasjonene som er inkludert. Filsystemet vil være kompatibelt med Office 97, og det vil være bedre støtte for XML og HTML. Blant annet skal man ikke miste formateringen ved konvertering til HTML.

Andre produkter som er med i Platform 2000 er de to kommende operativsystemene Windows 98 og Windows NT 5.0. Windows 98 vil komme ut i norsk utgave sannsynligvis den 5. august.

Også SQL Server 7, Exchange 5.5, Internet Explorer 5.0 og Visual Studio 6.0 er med i produktserien. Sistnevnte vil lanseres i Norge i slutten av september.

Til toppen