Playstation 2 cracket

Playstation-crackerne har utviklet en brikke som gjør det enklere enn noensinne å spille illegale spill på Playstation2.

Playstation 2-crackerne har utviklet en brikke, eller "modchip" som det heter i de kretser, som gjør det enklere enn noensinne å spille illegale eller kopierte spill. Mange kopierer spillene sine for å slippe at originalen blir ødelagt av uaktsom bruk fra for eksempel barn, mens industrien anslår at kopieringen koster dem milliardbeløp årlig.

Brikken, kalt Neo 4, lar PS2-entusiastene spille spill fra kopi-CD-er uten å måtte ty til bytte-trikset. Bytte-trikset gjør det også mulig å spille kopierte spill, såkalte "backup-spill", men en er da nødt til å starte maskinen med en original CD i, for så å bytte til den kopierte CD-en.

Den nye brikken gjør at man slipper dette, og fra firmaet som lager brikkene meldes det lykkelig at selskapets tekniske sjef Tom omsider har klart å cracke den populære spillkonsollen.

Så langt har de fått "no swap"-brikken til å fungere på modellen som selges i USA og Storbritannia, og satser på å få testet på andre modeller snart. Brikken er fortsatt under utvikling, og selskapet kan ikke si noe om når de kommer på banen med Neo 4.