JUSS OG SAMFUNN

Playstation 3 - 1000 ganger så kraftig

Bare få måneder etter lanseringen av Playstation 2 har Sony begynt å snakke om Playstation 3. PSX3 skal bli en konvergensmaskin.

22. jan. 2001 - 13:09

Allerede ved lanseringen av Playstation 2, eller PSX2, begynte Sonys folk å snakke om neste utgave av den populære spillkonsollen.

Selskapet har allerede begynt å utvikle maskinen, og både nestsjef i utviklingsavdelingen, Shinichi Okomoto og toppsjef Ken Kutaragi har antydet "1000 ganger kraftigere enn toer'n" og "mer avansert grafikkbrikke", ifølge Gamespot.

PSX2 skapte kaotiske tilstander i markedet da et begrenset antall ble lansert like før jul.

Les også

Enormt Playstation-trykk på Sony
Playstation 2 på svartebørs

Novemberutgaven av Scientific American inneholder også endel detaljer om konsollen.

Der snakker Kutaragi igjen om konsollen, og han mener den vil fungere som driver for hele produktkjeden i selskapet.
Sony tar konvergensen på alvor, og skal blande innhold fra selskapets musikk- og filmdivisjoner inn i salaten, slik at PSX3 blir hub-en, eller den sentrale enheten for all underholdning i heimen.

PSX3 skal også få egen funksjonalitet for e-handel, internettbank-tjenester og andre interaktive nettjenester, slik at folk surfer via TV-en og sin PSX3 heller enn på datamaskinen.

Microsoft slapp nylig bilder av sin spillmaskin Xbox, som blant annet skal leveres med harddisk, DVD-spiller og støtte for HDTV, noe som indikerer at de også vil kapre nettsurfere i sofakroken.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.