Playstation 3 - 1000 ganger så kraftig

Bare få måneder etter lanseringen av Playstation 2 har Sony begynt å snakke om Playstation 3. PSX3 skal bli en konvergensmaskin.

Allerede ved lanseringen av Playstation 2, eller PSX2, begynte Sonys folk å snakke om neste utgave av den populære spillkonsollen.

Selskapet har allerede begynt å utvikle maskinen, og både nestsjef i utviklingsavdelingen, Shinichi Okomoto og toppsjef Ken Kutaragi har antydet "1000 ganger kraftigere enn toer'n" og "mer avansert grafikkbrikke", ifølge Gamespot.

PSX2 skapte kaotiske tilstander i markedet da et begrenset antall ble lansert like før jul.

Novemberutgaven av Scientific American inneholder også endel detaljer om konsollen.

Der snakker Kutaragi igjen om konsollen, og han mener den vil fungere som driver for hele produktkjeden i selskapet.
Sony tar konvergensen på alvor, og skal blande innhold fra selskapets musikk- og filmdivisjoner inn i salaten, slik at PSX3 blir hub-en, eller den sentrale enheten for all underholdning i heimen.

PSX3 skal også få egen funksjonalitet for e-handel, internettbank-tjenester og andre interaktive nettjenester, slik at folk surfer via TV-en og sin PSX3 heller enn på datamaskinen.

Microsoft slapp nylig bilder av sin spillmaskin Xbox, som blant annet skal leveres med harddisk, DVD-spiller og støtte for HDTV, noe som indikerer at de også vil kapre nettsurfere i sofakroken.

Til toppen