Plus! 98: Ikke bare leketøy

Også til Windows 98 finnes det en Plus!-pakke, et sett med tilbehør som strekker seg fra nyttige verktøy til spill og temaer. digi.no har tatt en titt på innholdet.

Akkurat som i 95-utgaven, inneholder Plus! 98 et utvalg nyttige verktøy, spill og temaer for bakgrunnsbilder, skjermbeskyttere og lignende.

Mange er interessert i å skifte temaer med jevne mellomrom. Det finnes store mengder av slikt på Internett som er fritt tilgjengelige. Det er ikke umulig at flere av temaene som følger med Plus! 98, også kan finnes på nettet. Inkludert i pakken, er temaer rundt tegneseriene Garfield, Doonesbury, Cathy og FoxTrot.

Mer spennende er nok noen av nytteprogrammene som følger med. Blant disse er fullversjonen av McAfee VirusScan, en av de vanligste antivirusprogrammene på markedet. Inkludert er også 6 måneder med oppgraderinger av selve programvaren som kan hentes gratis ned fra McAfees nettsted.

CyberMedia Non-Critical File Cleaner ligner litt på den delen av Quarterdeck CleenSweep som lar brukeren slette filer som det sjelden er bruk for. File Cleaner leter fram til filtyper som ofte ikke er nødvendige for at systemet skal virke. Dette inkluderer arkivfiler, grafikkfiler og tomme kataloger. Programmet sletter ikke filene for deg, men presenterer dem etter filtype i et eget Utforsker-vindu hvor du kan slette de filene du ønsker. Programmet gir også sin mening om risikoen ved sletting av hver enkelt fil. Det kan være smart bare å flytte filene til en annen katalog i første omgang, slik at man får testet om filen har betydning for kjøringen av Windows eller andre programmer.

Compressed Folders er en integrering av ZIP-arkivformatet i Windows. Når man nå dobbeltklikker på en ZIP-fil, åpnes det et nytt Utforsker-vindu hvor innholdet i arkivet presenteres. Herfra kan man lese filer og kjøre programmer, men å skrive til filene direkte, er ikke mulig. Det er også lagt til en Compressed Folder destinasjon under Send To menyen i Utforskeren. Bruker man denne på en eller flere filer, lagres disse i en komprimert mappe. Nye, komprimerte mapper kan også opprettes fra Fil/Ny-menyen.

Picture It! Express er en miniutgave av Microsofts Picture It! grafikkprogram. Programmet har den aller nødvendigste funksjonaliteten, som å forminske og forstørre bilder, men man kan også blant annet fjerne "kaninøyne" fra fotografier og endre lysstyrke og kontrast.
Deluxe CD Player er et avspillingsprogram for musikk-CD-er med litt uvanlig funksjonalitet. Når maskinen er tilknyttet Internett, kobler CD-spilleren seg opp mot to databaser på nettet som inneholder informasjon om en stor mengde album, også fra en rekke norske artister. Informasjonen som CD-spilleren presenterer er tittel på album og på de forskjellige sporene. De to musikkdatabasene som benyttes er Tunes.Com og Music Boulevard. Begge er også tilgjengelige gjennom en vanlig nettleser.


Det følger også med tre spill. Spider Solitaire er en kabal med to kortstokker, Lose Your Marbles er et SegaSoft spill hvor man skal samle på klinkekuler, og Golf 1998 Lite er en lettere utgave av Microsofts golfspill, Golf 1998. Spillet er likevel underholdende nok, særlig hvis man har et 3D-kort. Begrensningen ligger i at man ikke kan velge golfbane, da det kun følger med én.

Til toppen