Pointsec på topp innen mobil sikkerhet

Pointsec kommer på topp i en Gartner-undersøkelse av leverandører av mobil sikkerhet.

3. aug. 2005 - 13:04

Analyseselskapet Gartner har publisert en ny undersøkelse innen mobil sikkerhet, det vil sikring av bærbare PC-er, PDA-er og avanserte mobiltelefoner mot datatapping og bruk av uvedkommende: Magic Quadrant for Mobile Data Protection, 1H05.

Undersøkelsen kartlegger 16 leverandører etter hva de faktisk leverer («ability to execute»), og etter ambisjonsnivået som gjenspeiles i deres produkter («completeness of vision»). For å anskueliggjøre resultatet, plasseres leverandørene i en av fire kvadranter, slik at ledere skilles fra utfordrere og visjonære fra nisjeaktører, og slik at den relative plasseringen gjenspeiler leverandørenes kvaliteter. Dette kalles «magisk kvadrant».

Produktene det dreier seg om, er ment å verne bærbart utstyr med digitalt masselager. De omfatter adgangskontroll – metoder for å logge seg på det enkelte apparatet – og forskjellige former for kryptering av innhold. Hensikten er å sikre at apparatene bare kan brukes eller leses av dem som har rettmessig adgang til dem, og sikre at data ikke kan tappes fra dem om de skulle komme på avveie. Ofte kan selv enkle data, for eksempel en kontaktliste på en mobiltelefon, være gull verdt for en ondsinnet konkurrent eller kriminelle elementer.

Gartner konstaterer at det fortsatt er slik at de færreste bærbare PC-ene, PDA-ene og mobiltelefonene har noen form for sikring. Det anslås at 93 millioner bærbare PC-er, 48 millioner PDA-er og 1,8 milliarder mobiltelefoner brukes profesjonelt verden over i dag. De 16 leverandørene i undersøkelsen har solgt til sammen fire millioner eksemplarer av sine produkter, per 2004.

På den andre siden vokser markedet svært raskt. Leverandørenes omsetning i 2004 var like stor som i årene 2001 til 2003 til sammen.

Svenske Pointsec Mobile Technologies topper lederkvadranten for fjerde år på rad:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.