The Pokémon Company

Pokémon Go-selskap truet tredjepartstjeneste med søksmål

Misbruk fører til overbelastede servere og utsatt lansering.

Mobilspillet Pokémon Go har blitt ekstremt populært, men kapasitetproblemene har irritert mange.
Mobilspillet Pokémon Go har blitt ekstremt populært, men kapasitetproblemene har irritert mange. (Bilde: The Pokémon Company)

Misbruk fører til overbelastede servere og utsatt lansering.

The Pokémon Company, det ene av de to selskapene som står bak utgivelsen av det svært populære mobilspillet Pokémon Go, skal ha sendt trussel om søksmål til minst én uavhengig utvikler som tilbyr tjenester som på en ikke-autorisert måte er tilknyttet serverne. 

Dette skriver The Verge som viser til et twitterinnlegg som har offentliggjort en e-post fra The Pokémon Company til personen som er ansvarlig for GitHub-prosjektet Pokemon_Go_API, som er et reverskonstruert programmeringsgrensesnitt som blant annet skal ha åpnet for automatisert Pokémon Go-spilling.

Krevde opphør

I e-posten vises det til hvilke krenkelser som skal ha blitt gjort. Samtidig kreves det en bekreftelser på at utviklingen og distribusjonen av Pokemon_Go_API opphører. Dette ser allerede ut til å ha blitt gjort, siden det er svært lite igjen å finne på prosjektsiden. 

Bakgrunnen for håndhevelsen av tjenestevilkårene handler ikke bare om opphavsrett og autorisert bruk. 

Niantic, det andre selskapet som står bak Pokémon Go, skriver i et blogginnlegg at belastningen fra tredjeparter som kobler seg på serverne utenom spillet, resulterte i at lanseringen av spillet måtte utsettes i Latin-Amerika. 

Hindret lansering

Onsdag ble en del av tredjepartene stengt ute, noe som førte til at antallet geografiske spørringer ble kraftig redusert, slik at selskapet kunne fullføre lanseringen. I løpet av forrige helg skal antallet nedlastinger har passert 100 millioner.

Det fortelles også at utviklerressursene som ellers ville ha blitt brukt på å forbedre spillet, i stedet har blitt brukt til å løse kapasitetsproblemene som både entusiaster og kommersielle aktører har forårsaket. 

Flere forbedringer til spillet loves. Mange syns at Pokémonene nå har blitt for vanskelig å finne og fange. I alle fall det sistnevnte skal være en bug som vil bli fjernet

Kontaktlinser?

I tillegg til å forbedre selve spillet og å øke antallet PokéStops, har Niantic ved flere anledninger snakket om planer eller ønsker om å kombinere Pokémon Go med annen maskinvare. I første omgang gjelder dette den allerede forsinkede Pokémon Go Plus, en kroppsnær enhet fra Nintendo som gjør at både Pokémon-figurere og PokéStop-gjenstandene kan fanges uten å måtte finne fram mobilen. 

I et intervju med Los Angeles Times nevner Niantic-sjef John Hanke sine drømmer om at spill som dette ved hjelp av AR-briller (Augmentet Reality) i første omgang, og internett-tilknyttede kontaktlinser en gang i framtiden. 

Kommentarer (5)

Kommentarer (5)
Til toppen