BEDRIFTSTEKNOLOGI

Politi-trojaner eksponert på nettet

Det omstridte spionprogrammet D.I.R.T. var egentlig laget kun for politimyndigheter og etterforskere. Nå har noen knabbet det og lagt det ut på nettet. Du kan selv laste det ned og snuse på det.

15. mars 2002 - 10:34
D.I.R.TFrank Jones
lekket ut på nettet

The RegisterCryptome.org
bruksanvisningen


Ifølge The Register er det ikke så mye mer en kan gjøre med DIRT enn det en kan med gratis verktøy som SubSeven eller Back Orifice 2000. Journalist Thomas C. Greene, som stadig tilkjennegir sine, for noen, radikale synspunkter på saker og ting, mener trojanerens viktigste bruksområde vil være bevisplanting og forfalsking i forbindelse med etterforskning i land med dårlig rettssikkerhet.

Ett av problemene er at det, selv i land som skal ha relativt god rettssikkerhet, kan bli vanskelig å spore hva slags metoder som er blitt brukt i etterforskningen, med slike verktøy. Mafia-boss Nicodemo Scarfo ble tatt etter at FBIs avlyttingsprogram fikk ham i fella. Da ble forsvaret nektet innsyn i hvordan spionprogrammet Magic Lantern virker, og dermed kan retten vanskelig ta stilling til om alt har gått riktig for seg.

DIRT koster rundt 19.000 kroner for en versjon som snuser på ett mål, og opp til 270.000 for en utgave som snuser på opptil 250 mål.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra