BEDRIFTSTEKNOLOGI

Politiet velger norsk biometri

Steria skal levere ny løsning.

Sterias teknologi skal gjøre hverdagen lettere for fingeravtrykk-eksperter.
Sterias teknologi skal gjøre hverdagen lettere for fingeravtrykk-eksperter. Bilde: Equinox Imagery / Alamy/All Over Press
21. aug. 2014 - 15:25

Konsulentselskapet Steria skal levere en ny biometriløsning til politiet i Norge, melder selskapet i dag.

Avtalen innebærer en sentral biometriløsning for å registrere og identifisere asylsøkere og kriminelle, og den har en verdi på mellom 15 og 30 millioner kroner.

Det betyr at Steria skal levere et sentralt og søkbart register for innsamlet biometrisk data, og via denne vil norsk politi kunne blant annet lettere koble seg opp mot internasjonale databaser over DNA og fingeravtrykk. Steria har også tidligere levert innskanningsteknologi for fingeravtrykk for alle norske politistasjoner. Det nye registret vil kunne brukes av politiets fingeravtrykk-eksperter, og det skal bidra til å dramatisk redusere søketiden og dermed effektivisere hverdagen.

Siden hele den biometriske stastningen til Steria-gruppen ledes fra Oslo, har den nye avtalen stor betydning for den norske avdelingen av selskapet. Steria har fra før en tilsvarende kontrakt med det danske politiet, og nå kan produktene videreutvikles på hjemmebane.

Avtalen har også opsjoner på fremtidige tjenester som ansiktsgjenkjenning og tilknytning av bilder og fingeravtrykk i pass.

Biometriløsningen som skal leveres i denne omgang har en levetid på ti år.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.