Politiets datasystem oppe igjen

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. (Bilde: NTB Scanpix/Gorm Kallestad)

Oslo (NTB): Politiets datasystem er igjen operativt etter at det onsdag på nytt oppsto problemer med straffesakssystemet.

Hendelsen var den samme som inntraff 20. og 25. oktober. Politidirektoratet  skriver at selv om BL-systemet (basis-løsning, red.anm.) er tilgjengelig for bruk, er det ikke friskmeldt.

– Det er gjort løpende forbedringer av både løsning og underliggende infrastruktur i denne perioden, men årsaksbildet er komplekst. Onsdagens hendelse viste at vi dessverre ikke er i mål, sier avdelingsdirektør Cato Rindal i direktoratet.

BL er politiets straffesakssystem der anmeldelser blir registrert og der det ligger informasjon om strafferettslige forhold og dommer.

Håper endringene vil løse problemene

Politiets IKT-tjeneste har siden problemene startet 20. oktober arbeidet for å finne og utbedre feilen. Onsdag var det planlagt ytterligere endringsarbeid. Dette ble gjennomført som planlagt natt til torsdag.

– Vi håper at endringene som er gjort, vil bidra til å stabilisere systemet ytterligere, men det er for tidlig å si hvilken effekt det har hatt, sier Rindal.

BL-systemet har vært av og på i snart en måned. Politidistriktene har vært oppgitt over å ikke ha tilgang til registeret.

I Nordland politidistrikt omtalte etterforskerne dataproblemene som den største krisen de noen gang hadde stått i når det kom til arbeidsverktøy. Andre steder i landet fryktet de at restansene skulle øke, en frykt også Politidirektoratet delte, skriver  Politiforum.

Kommentarer (4)

Kommentarer (4)
Til toppen