Polske hackere tjente 440.000,- på 17 timer

Konferansen InfoSecurity i London premierer fire polske hackere for å ha brutt seg inn i systemene sine. Det tok dem i overkant av et halvt døgn.

Hacker-gruppen LSD - Last Stage of Delirium - vant konkuransen om å snoke seg inn i en maskin som var satt opp i forbindelse med InfoSecurity 2001-konferansen i London denne uken.

Konferansen åpnet idag, men de fire sikkerhetskonsulentene i LSD klarte å snike seg inn i god tid før dørene åpnet, skriver Silicon.com.

Konkurransen var satt opp av sikkerhetsselskapet Argus Systems for å promotere deres PitBull-system.

En talsmann for Argus sier at LSD kom seg inn i serveren ved hjelp av en hittil ukjent sikkerhetsbrist i Solaris' operativsystem for X86-arkitektur.

Serveren var levert av Fujitsu-Siemens, og også det tyske sikkerhetsselskapet Articon Integralis var involvert. De siste tre årene har disse selskapene samarbeidet om systemer som ingen har klart å komme seg inn i i løpet av konkurransen.

Noen kommentatorer mener innbruddet, som skal ha skjedd litt over et halvt døgn etter at serveren ble koblet til nettet, er et nederlag for Argus.

En talsmann for selskapet avviser dette overfor ZD Net UK, og påpeker at feilen ligger i Sun Microsystemss Solaris-system.

Til toppen