Polycom bygger seg opp i Norden

Tandberg-konkurrenten får ny ledelse og eget demosenter.

Polycom bygger seg opp i Norden
Bilde: Polycom

Polycom, en global leverandør av utstyr og løsninger for samhandling og videokonferanser, melder at de har ansatt ny nordensjef og at de så snart som mulig vil ansette ny sjef og kanalsjef i Norge.

Den nordiske organisasjonen ble svekket da Flemming Graversen og Stig Mortvedt, henholdsvis nordisk kanalsjef og norgesansvarlig, midt i november forlot Polycom til fordel for finske Videra, et selskap som satser på å tilby videokonferansetjenester etter nettskymodellen.

Dette ble kjent uken etter at Polycom kunngjorde en ny strategi med videokonferanser over nettskyen. Videra er Polycoms største partner i Norden, og har levert videokonferanse som tjeneste i flere år i Finland, Sverige og Norge.

Mikael Karlström er ny nordensjef i Polycom. Han har 20 år bak seg innen IT, og har blant annet arbeidet for Ericsson, Cisco og Verizon.
Mikael Karlström er ny nordensjef i Polycom. Han har 20 år bak seg innen IT, og har blant annet arbeidet for Ericsson, Cisco og Verizon.

Ny nordensjef i Polycom er Mikael Karlström. Han har 20 år bak seg innen IT, og har blant annet arbeidet for Ericsson, Cisco og Verizon. Han får nå det overordnede ansvaret for Polycom i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Han sier han vil satse på å rekruttere og utvikle partnere.

– Vi skal skape en ny organisasjon med flere nye og erfarne medarbeidere som kan støtte våre partnere og dermed våre kunder med å utvikle sin virksomhet til nye nivåer gjennom våre UC+C-løsninger, sier Karlström.

UC+C står for «unified communications and collaboration», altså samordnet kommunikasjon og samarbeid, som gjerne kan gjengis som samhandling.

Polycom og Tandberg var jevnstore i global omsetning da Tandberg ble overtatt av Cisco. Selskapet har besvart Cisco-kjøpet ved å trappe opp allianser med blant annet Microsoft, HP og IBM.

Et element i den nordiske satsingen er å opprette et demosenter i Stockholm i 2011. Hensikten er å vise alle typer samhandlingsløsninger, fra vanlig arbeidsplass til fullt utbygde virtuelle møterom.

– UC+C og videokonferanser handler like mye om effektivitet som brukeropplevelse. Mange er fortsatt ikke klar over hvor god lyd og bildekvalitet slike løsninger nå har. Det er minimale forskjeller på å møtes ansikt-til-ansikt og avholde et møte i et telepresencesystem. Vi håper at demosenteret skal kunne overbevise selskaper og organisasjoner om riktigheten av å gå for UC+C, sier Karlström.

Polycoms nye nordensjef mener samhandlingsverktøy ikke bare gir fordeler som lavere kostnader og mindre belastning på miljøet, men at de også bidrar til å forbedre de ansattes livskvalitet.

    Les også:

Les mer om: