KARRIERE

Polycom bygger seg opp i Norden

Tandberg-konkurrenten får ny ledelse og eget demosenter.

6. des. 2010 - 14:00

Polycom, en global leverandør av utstyr og løsninger for samhandling og videokonferanser, melder at de har ansatt ny nordensjef og at de så snart som mulig vil ansette ny sjef og kanalsjef i Norge.

Den nordiske organisasjonen ble svekket da Flemming Graversen og Stig Mortvedt, henholdsvis nordisk kanalsjef og norgesansvarlig, midt i november forlot Polycom til fordel for finske Videra, et selskap som satser på å tilby videokonferansetjenester etter nettskymodellen.

Dette ble kjent uken etter at Polycom kunngjorde en ny strategi med videokonferanser over nettskyen. Videra er Polycoms største partner i Norden, og har levert videokonferanse som tjeneste i flere år i Finland, Sverige og Norge.

Mikael Karlström er ny nordensjef i Polycom. Han har 20 år bak seg innen IT, og har blant annet arbeidet for Ericsson, Cisco og Verizon.
Mikael Karlström er ny nordensjef i Polycom. Han har 20 år bak seg innen IT, og har blant annet arbeidet for Ericsson, Cisco og Verizon.

Ny nordensjef i Polycom er Mikael Karlström. Han har 20 år bak seg innen IT, og har blant annet arbeidet for Ericsson, Cisco og Verizon. Han får nå det overordnede ansvaret for Polycom i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Han sier han vil satse på å rekruttere og utvikle partnere.

– Vi skal skape en ny organisasjon med flere nye og erfarne medarbeidere som kan støtte våre partnere og dermed våre kunder med å utvikle sin virksomhet til nye nivåer gjennom våre UC+C-løsninger, sier Karlström.

UC+C står for «unified communications and collaboration», altså samordnet kommunikasjon og samarbeid, som gjerne kan gjengis som samhandling.

Polycom og Tandberg var jevnstore i global omsetning da Tandberg ble overtatt av Cisco. Selskapet har besvart Cisco-kjøpet ved å trappe opp allianser med blant annet Microsoft, HP og IBM.

Et element i den nordiske satsingen er å opprette et demosenter i Stockholm i 2011. Hensikten er å vise alle typer samhandlingsløsninger, fra vanlig arbeidsplass til fullt utbygde virtuelle møterom.

– UC+C og videokonferanser handler like mye om effektivitet som brukeropplevelse. Mange er fortsatt ikke klar over hvor god lyd og bildekvalitet slike løsninger nå har. Det er minimale forskjeller på å møtes ansikt-til-ansikt og avholde et møte i et telepresencesystem. Vi håper at demosenteret skal kunne overbevise selskaper og organisasjoner om riktigheten av å gå for UC+C, sier Karlström.

Polycoms nye nordensjef mener samhandlingsverktøy ikke bare gir fordeler som lavere kostnader og mindre belastning på miljøet, men at de også bidrar til å forbedre de ansattes livskvalitet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.