JUSS OG SAMFUNN

Pop-up-parasitter stoppes

Gators annonsenettverk la annonser over andre nettsteders banner og plakater. Nå sier dommeren midlertidig stopp.

18. juli 2002 - 14:35
Pop-up-makeren Gator har basert sine forretninger på å levere annonser. Det er det jo mange som gjør, men Gator havnet i bråk fordi de leverer annonser som legger seg over andre nettsiders annonser, slik at Gator drar inn kroner heller enn de nettsidene annonsene vises på.

Ifølge Associated Press, via Washington Post, har en dommer nå satt stopp for virksomheten. Selskapet ble saksøkt av en rekke store nettaktører som New York Times, USA Today og Washington Post, som mener Gator driver parasittvirksomhet.

Les også:

Saksøkt for pop-up-reklame
Hvilke annonseformater funker...?
Pop-back-kaos skremte TV 2s og Dagbladets surfere
15 mill. i bot for pop-up-felle
Pop-up kidnappet surfere, installerte spionvare
Dommeren har utstedt en foreløpig stopp-ordre for Gator, men det er ikke satt noen dato for rettssak. Gator vurderer å anke stoppordren, og har visst god tro på å vinne saken i en eventuell rettsak.


Gator opererer et reklamenettverk, og hevder å ha 22 millioner aktive brukere og 400 annonsører, som får vist annonsene sine hver gang surfere som har Gator-programvaren installert besøker et nettsted Gator har pekt ut.

Gator-programvaren leveres gjerne sammen med et program som sørger for automatisk utfylling av skjema og lignende, men kommer også med på lasset med endel spill og fildelingsprogrammer.

Gator sammenligner praksisen med det å ha flere vinduer fra forskjellige programmmer åpne samtidig, og mener et forbud mot Gator-praksisen ville være det samme som å forby å kjøre beskjedapplikasjoner som Yahoo! Messenger samtidig med en nettleser.

Internet Advertising Bureau truet ifjor med å klage til Federal Trade Commission, noe som ble besvart med en rettssak fra Gator. Selskapet ville ha retten til å dømme virksomheten lovlig, men gikk med på å stoppe sine pop-ups, og saken ble avvist.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.