Popcorn Time er klar for iOS

Men det er installasjonsmetoden som er det oppsiktsvekkende.

Popcorn Time er klar for iOS
Popcorn Time sprer seg. Illustrasjon: Popcorn Time

I går ble den svært populære og svært omstridte videostrømmetjenesten Popcorn Time tilgjengelig som en app til iOS-enheter. Programvaren, som ved hjelp av BitTorrent-teknologi lar brukerne spille av piratkopierte filmer og tv-serier direkte, uten først å måtte laste ned hele filmen, har vært tilgjengelig for en rekke andre plattformer ganske lenge allerede, så det mest interessante med gårsdagens nyhet er hvordan appen installeres på iOS-enhetene.

Dette sier ekspertene: Flere og flere ser serier gratis med Popcorn Time, men er det lovlig? 

Omgår sperrene

Det er nemlig slik at Popcorn Time for iOS, som foreløpig er en betaversjon, ikke tilbys via App Store. Men den avhenger heller ikke av jailbreaking av enheten.

For å installere appen, må man foreløpig ha tilgang til en Windows-pc. For installasjonen gjøres ved hjelp av et Windows-program. En OS X-versjon av installasjonsprogrammet skal være under utvikling.

Nøyaktig hvordan installasjonen foregår, er ikke oppgitt. Men The Next Web skriver at den sannsynligvis bruker en testnøkkel fra en bedriftsenhet.

Uten sperrer: Bransjen frykter ny «pirattjeneste» 

Åpnes for andre

Til TorrentFreak sier gruppen bak den nye appen at de har samarbeidet med en annen gruppe som vil gjøre installasjonsteknikken tilgjengelig også for andre app-utviklere, slik at også de kan bryte ut av Apples lukkede økosystem. Et eget nettsted for dette har nå blitt åpnet.

– Installasjonsgjengen tviler overhodet ikke på at det vil bli en lang reise, hvor man leker katt og mus med Apple, som sannsynligvis ikke vil like at de bryter ut av deres lukkede økosystem. Men etter å ha sette hva de har gjort og de framtidige oppdateringene av installasjonsverktøy som det allerede jobbes med, er vi sikre på at de vil kunne omgå alle hindringer Apple setter i veien for dem, sier medlemmer av Popcorn Time-teamet til TorrentFreak.

iOS Installer
iOS Installer skal gjøres tilgjengelig også for andre app-utviklere. Bilde: iosinstaller.com
 

Økt risiko

For brukerne innebærer det nødvendigvis en større risiko å installere apper gjennom slik sideloading – apper som ikke har blitt kontrollert av Apple før utgivelsen.

Oppdatert: Som i alle fall én leser har kommentert, er iOS-utgaven basert på en avlegger av den originale Popcorn Time-programvaren som de fleste bruker.