Populær app stjal mengder av passord

Fjernet fra både App Store og Google Play.

Populær app stjal mengder av passord
Appen InstaAgent har blitt kastet ut av både App Store og Google Play. Bildet er fra den tidligere Google Play-siden til appen. Bilde: Skjermbilde

Appen InstaAgent, som angivelig kan vise brukere av Instagram hvem som har besøkt profilen deres, ble denne uken fjernet fra både Apples App Store og Google Play etter at en utvikler, David L-R, oppdaget at appens egentlige funksjon var å samle inn brukerens brukernavn og passord til Instagram.

Denne informasjonen ble sendt ukryptert til en server, instagram.zunamedia.com. I noen tilfeller skal appen på egenhånd også ha postet bilder i brukerens feed.

Leste du denne? Nye Android-trojanere er nesten umulige å fjerne 

Populær

Ifølge AppleInsider skal InstaAgent ha rukket å komme på Apples topplister over gratisapper i flere land, blant annet Canada og Storbritannia. Noen nøyaktige nedlastingstall er ikke tilgjengelige. På Google Play var tallet et sted mellom 100 000 og 500 000 da appen ble kastet ut, og det antas at antallet kan være i samme størrelsesorden på App Store.

På den tidligere app-siden i Google Play er det oppgitt en e-postadresse tilknyttet det samme domenet som den nevnte serveren. Appen skal ha blitt tilbudt at Zeta Limited. Også byen Istanbul i Tyrkia er oppgitt.

Ifølge Apple Insider finnes det fortsatt en rekke apper i App Store som har tilsvarende funksjonalitet som det InstaAgent lovet. Det samme gjelder også for Google Play.

Appke: Angrepet på App Store har ikke skadet noen 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.