Populært Android-tastatur blir gratis

Vil tjene penger på tilpasning i stedet.

Populært Android-tastatur blir gratis
Bilde:

Det svært populære Android-tastaturet SwiftKey skifter strategi. I alle år har applikasjonen kostet penger, og har jevnlig toppet listen over de mest populære betalapplikasjonene for mobilplattformen.

SwiftKeys store styrke er innebygd støtte for å dra fingeren over skjermen mens tastaturet automatisk skjønner hva du forsøker å skrive. Autokorrekturen er svært solid, og utvikler seg over tid, jo mer man bruker den.

Det oppsiktsvekkende er altså at ett av de mest populære Android-tilleggene gjennom tidene nå velger å bli gratis, og satser i stedet på mikrotransaksjoner.

Det vil fra nå av være mulig å betale for et bredt utvalg av tilpasninger. SwiftKeys utviklere har designet over 50 forskjellige temaer, og flere vil komme på sikt. Disse kan kjøpes i pakker bestående av ti temaer, eller hver for seg. Enkeltvis koster temaene 6-7 kroner.

De mange brukerne som allerede har kjøpt og betalt for SwiftKey blir ikke glemt, og vil få et tilbud om et utvalg av temaene uten kostnad.

Den nyeste oppdateringen av SwiftKey inneholder flere forbedringer, blant annet støtte for en del nye språk. Det er imidlertid klart at utskiftningen av prisstruktur er det mest vesentlige.

Mens SwiftKey satser på gratismodellen på Android, ser de også mot nye horisonter. Tastasturet kommer nemlig til Apples iOS 8. Under den store WWDC-konferansen nylig ble det kjent at Apple vil tillate tredjeparts-tastaturer i sitt nye operativsystem for mobiler og nettbrett, og SwiftKey vil tydeligvis være på plass. iOS 8 ventes lansert i løpet av høsten.