Populært med mobil e-post

E-post er den mest populære tjenesten for mobilkunder med WAP-telefon. Nå får flere hundre tusen nordmenn automatisk tilgang via sin internettleverandør.

Tall fra NetCom viser at det i juli og august ble sendt 350 prosent flere e-postmeldinger via mobilen sammenliknet med i fjor.

- I år ble det sendt nærmere 92.000 e-postmeldinger over vårt nett, noe som er ny rekord, forteller WAP-redaktør Vibeke Enstøm Nøkling i Netcom. Selskapet har nylig utvidet og forenklet e-posttjenesten for WAP-brukere, ifølge en sak det oppdragsfinansierte nyhetsbyrået Newswire har skrevet for Netcom.

- Vi har lagt om systemet slik at alle nordmenn med mailadresse hos enten C2i, Sensewave, Frisurf eller bredbåndsleverandøren Chello nå kan sende og motta sin e-post på WAP-telefon, sier hun.

Det spiller heller ingen rolle hvilken mobiloperatør du har.

- Såfremt du har adresse hos en av de nevnte internettleverandørene, og i tillegg legger inn adressen til vår WAP-portal på din telefon, får du tilgang til e-posten uansett hvor du måtte befinne deg, sier Netcom-redaktøren. Dette er like enkelt som å bytte startside på en vanlig datamaskin.

Kast manualen

WAP-telefonene inneholder, til forskjell fra vanlige mobiltelefoner, en mikronettleser som gjør det mulig å komme ut på nett. Teknologien har vært på markedet i snart to år uten å ta skikkelig av.

- Tjenesten har nok vært for vanskelig å bruke for folk flest. Men vi har stor tro på WAP, til tross for en treg start. Vi jobber hele tiden med å forenkle bruken for kundene, sier informasjonskonsulent Bjørnar Storeheier i Netcom.

Selskapet har lagt vekt på å overføre de mest populære Internett-tjenestene til mobilen.

- Det gjelder blant annet e-post og nyheter. I tillegg har vi utviklet en egen søkemotor for WAP-brukerne, slik at det for eksempel er mulig å søke på ordene lotto, trikk, sport, reise eller underholdning, forteller han.

Pop blant ungdommer

WAP-interessen er for tiden økende blant ungdom. - En årsak er at disse telefonene har blitt mye rimeligere det siste året. WAP passer også bra til ungdommer og deres måte å kommunisere på. Særlig populært er det blitt å bytte logo, fordi det på denne typen telefoner er mulig å se selve bildet før det blir lastet ned, sier redaktør Enstrøm Nøkling.

Å få e-post på mobilen sin skal fra nå av være så enkelt som å sende en tekstmelding, som så sørger for at hele oppsettet blir sendt til telefonen din, lover Netcom.

Til toppen