JUSS OG SAMFUNN

Populært politi på Internett

Politiet i Trondheim er godt fornøyd med responsen på Krimvakta.no. Kanskje kommer tjenesten dit du bor også.

14. nov. 2000 - 09:15

Politiet i Trondheim åpnet nylig nettstedet Krimvakta.no, der publikum kan gå inn og orientere seg om kriminaliteten i stiftsstaden. De første dagene hadde de opp til 40.000 sidevisninger i døgnet, av folk som ville inn og se utviklingen på de forskjellige kriminalsakene.

- Vi har fått mye respons og mange tilbakemeldinger, ja, sier Lars Melvold, som i tillegg til å være politibetjent fungerer som webmaster for sidene.

Han sier de kunne tenkt seg flere tips fra publikum, at det har gått litt tregere enn de hadde håpet.

- Vi får vel tre til fire tips om dagen, men det meste er veldig generelt og veldig få som går konkret på saker. Vi er litt skuffet over akkurat det, for vi åpnet jo tjenesten for å få mer kontakt med publikum.

Nettstedet har mellom fem og ti tusen sidevisninger på en vanlig dag, og det er ikke bare publikum som er inne og kikker.

- Vi har hatt tilbakemeldinger fra endel andre politidistrikt om at de kunne tenke seg tjenesten også. I tillegg er det mange fra publikum som henvender seg og spør når tjenesten kommer til deres distrikt, spesielt fra Oslo-området, sier Melvold.

Tjenesten er kommersiell, og annonsesalg og drift er det Firmanett i Trondheim som står bak. Det er også de som eventuelt tar kontakt med andre politikammer for utvidelse av Krimvakta.

Melvold sier de vurderer løsninger for utfylling av diverse skjema på nettet.

- Når vi får sikre digitale signaturer så vil det bli mulig å levere inn anmeldelser over Internett - men fram til da er det endel andre ting som kan legges ut.

Han har stor tro på bruk av Internett i politiets arbeid og mener Krimvakta vil kunne få stor betydning i fremtiden, når Internett blir mer del av dagliglivet til folk.

- Folk sitter med opplysninger som de tror ikke er viktige for oss. Med Internett blir det enklere å ta kontakt, for terskelen er lavere på å sende inn en e-post. Publikum er en stor ressurs som er for dårlig utnyttet, avslutter Melvold.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.