Stor interesse

Populært, portabelt TV-studio for Internett

Selskapet som leverer rimelige TV-studio for internettbransjen har opplevd solid pågang det siste halvåret. Uten så mange konkrete salg, riktignok.

Selskapet som leverer rimelige TV-studio for internettbransjen har opplevd solid pågang det siste halvåret. Uten så mange konkrete salg, riktignok.

Portabelt web-TV-studio: Pinnacle System StreamGenie,
Portabelt web-TV-studio: Pinnacle System StreamGenie,.

Rundt en kvart million norske kroner må du betale for et eget TV-studio for å sende video direkte ut på nettet. I alle fall hvis du velger løsningen StreamGenie fra det amerikanske selskapet Pinnacle, som lager en boks for portabel flerkameraproduksjon av Internett-optimalisert video.

Videomarkedet sikter seg inn mot fremtidens virkelighet, da stort sett all video vil gå over Internett-protokoll, og flere aktører lager ferdige løsninger hvor det bare er å plugge inn etpar kameraer, koble til en nettlinje og sette i gang.

Importøren 2mtv media products' norske produktsjef sier selskapet opplever stor interesse nå om dagen, og har demonstrert produktet for mange, og allerede har levert tre.

- Vi var nylig på turné, og opplevde enormt stor interesse fra hele landet, også fra en mengde aktører vi ikke kjenner fra videobransjen fra før, sier Peter Lund til digitoday.no.

StreamGenie støtter opp til seks kamera, og har en rekke funksjoner som er spesiallaget for det markedet selskapet ser for seg. Blant annet skal det bakes inn støtte for PowerPoint-presentasjoner direkte i styringsvinduet.

Video kan sendes ut via modem, ISDN, lokalnettverk for eksempel ADSL, og selskapet selger også en satellittmodul. Pinnacle har valgt å satse på Windows MediaPlayer og Real, som ved hjelp av en parallell-enkodingsprosess kan sendes ut samtidig.

Til sammenligning har for eksempel Media100 et lignende streaming-studio til en åttendedel av prisen, men med dårligere portabilitet og mindre muligheter, men som faktisk støtter også QuickTime.

Andre løsninger kan også streame video direkte, om nødvendig fra flere kamera og med gode produksjonsmuligheter, men StreamGenie er den eneste integrerte maskinvareløsningen på det norske markedet så langt.

StreamGenie tok omtrent seks minutter å sette opp, da digitoday fikk den demonstrert. Da er ikke kamerarigging, lyssetting, lydrigging eller annet tatt med, men oppsettet var i teorien klart til å sende videostrømmer ut på Internett.

Selve boksen er på størrelse med en kjølebag, og når man bretter ut tastaturet og tar av sidepanelene for tilkobling har man full kontroll over produksjonsprosessen.

- TV på nettet er ikke bare TV på nettet. Man kan for eksempel skape tilhørighetsfølelse samtidig med at man bedrer infoflyten i et selskap ved å legge video ut på lokalnettverket, mener Lund.

Han sier det har vært stor interesse rundt produktet deres, og at det er mange som snuser på kringkasting på nettet i en eller annen form.

Les også

Til toppen