RESULTATERFINANS

Potent IT i sommervarmen

Aktiviteten på Oslo Børs synker i takt med at temparaturen stiger, men IT-aksjene holdt fortsatt koken onsdag til tross for få selskapsspesifikke nyheter.

Eirik Flaa
8. juli 1998 - 18:30

Totalindeksen falt med 0,4 prosent til 1312,8 poeng onsdag, mens IT-indeksen beholdt den positive trenden og la på seg med 0,8 prosent til 1458,27 prosent.

Etter de fatale meldingene fra selskapet i juni og det påfølgende kraftige kursfall, har Tandberg Data vært i vinden de siste dagene. Onsdag ble det omsatt hele 1,2 millioner TAD-aksjer og aksjen la på seg med 6,7 prosent til 33,60

Mye tyder på at markedet ikke helt har klart å bli enig om hvilket potensial som ligger i selskapet, så lenge styret ikke har utarbeidet en fullstendig ny strategi som kan gi bærekraftig utvikling for skandaleselskapet. Inntil da vil man trolig oppleve store svingninger i kursnivået.

Eneste IT-selskap som la på seg mer enn Tandberg Data onsdag var Iterated Systems. Aksjen la på seg med 8,1 prosent til 20 kroner - men dette er marginalt tatt i betraktning at aksjen for jul ble omsatt for rett oppunder 100 kroner. Selskapet har da heller ikke imponert gjennom sin korte karriere på Oslo Børs og kom senest i forrige uke med atter en utsettelse av planlagte inntekter.

Provida meldte onsdag om ny bank-kontrakt på 8 millioner kroner, men interessen for aksjen endret seg ikke av den grunn. Kursen forble uforandret på 142 kroner.

Rotet i Tandberg ASAs datterselskap fortsetter, og selskapet vil starte å lisensiere tandbergproduktene under merkenavnet Curtis Mates, til tross for at Tandberg tidligere har benektet dette som rampestreker fra datterselskapet. Tandberg ASA falt med èn prosent på Oslo Børs onsdag og landet på 100 kroner.

Omsetningen av aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs landet på beskjedne 950 millioner kroner onsdag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.