Pratekrok for blind ungdom og andre

- Vi har opprettet en egen pratekrok som tilbud til blind ungdom som vil bruke PC-en og Internett til å komme i kontakt med andre, sier Morten Tollefsen i MediaLT.

- Vi har opprettet en egen pratekrok som tilbud til blind ungdom som vil bruke PC-en og Internett til å komme i kontakt med andre, sier Morten Tollefsen i MediaLT.

Vanligvis foregår Internett-prat som tekstmeldinger i sanntid. Slik er det ikke i pratekroken til MediaLT. Den skal kunne brukes av blinde og svaksynte, og all kontakt foregår som en åpen telefonsamtale. Følg lenken fra forsiden til MediaLTs nettsted.

- Å prate på Internett er ikke revolusjonerende, bortsett fra at det ikke er mange som gjør det, sier Morten Tollefsen. - Vi har gjort vårt tilbud spesielt enkelt å bruke. Det er ikke reklame eller andre elementer som virker forstyrrende på blinde.

Formålet med det åpne praterommet er at synshemmede barn og ungdom skal komme i kontakt med andre enn blinde og svaksynte.

- Det er innenfor et prosjekt vi har som heter "Lek betont møte med PC og tekniske hjelpemidler". Synshemmede barn får gjerne PC fra sju års alderen. Da plasseres de rett inn i Microsoft Word, tekstbehandlere. Det motiverer ikke til læring. Prategruppen er en aktivitet som passer dem bra. En annen mulighet er dataspill. Vi har laget et lite hukommelsesspill, basert på lyder i stedet for bilder, og fem andre enkle spill som kan lastes ned fra nettstedet vårt. Vi har også laget en elektronisk spørrebok med lyd, der det er 1.000 spørsmål.

Tollefsen nevner også den blinde programmereren Jim Kitchen som tilbyr flere gratis lydspill for DOS og Windows på sin hjemmeside.

Til toppen