Presidentvalget skaper problemer på nettet

Nettsider med nyheter og informasjon om presidentvalget i USA har de siste dagene opplevd så mye pågang at flere har fått problemer. Valgthrilleren følges lettest på nettet.

Nettsider med nyheter og informasjon om presidentvalget i USA har de siste dagene opplevd så mye pågang at flere har fått problemer. Valgthrilleren følges lettest på nettet.

Presidentvalget i USA ble kanskje litt for spennende for velgerne. Alle stemmene i Florida må antageligvis telles på nytt, og ifølge amerikanske medier kan det bli snakk om rettslig etterspill.

Og det er mange som ikke har nøyd seg med å følge thrilleren gjenom den massive dekningen i TV, radio og aviser.
Ifølge en rapport fra Keynote systems, er det flere av de største nyhetssidene på nettet, samt kandidatenes hjemmesider, som har hatt seriøse problemer de siste dagene.

New York Times' nettsider hadde igår en responstid, det vil si tiden det tar å laste ned siden, på 110 sekunder. Bare 64 prosent av oppkallene fra Keynotes datamaskiner i 25 byer rundt om i USA.

Selskapet sier det ikke er sikkert at tregheten i sidene har med valget å gjøre, men flere nyhetssider har opplevd tilsvarende de siste dagene. Både MSNBC og USA Today sliter, og sistnevntes responstid har bare gått nedover siden valgdagen.
Yahoo!s sider var det ingen problemer med, selv om portalen lenge har vært den mest populære inngangssiden til nettet for amerikanerne.


Kandidatenes nettsider var også presset en stund, men har - med unntak av Ralph Naders sider - fått tilbake pusten etter valgdagen.

Al Gores sider hadde igår en nedlastingstid på hyggelige 0,84 sekunder, og en responsrate på 100 prosent.
Nyhetstjenestene MSNBC og USA Today hadde til sammenligning henholdsvis 27 sekunder/84 prosent og 15 sekunder/98 prosent som resultat.

Gjennomsnittstallene for Keynotes målinger ellers er 5,78 sekunder for nedlasting og 98 prosent respons på henvendelser.

Til toppen