JUSS OG SAMFUNN

Prestvik blir viktig brikke i NRKs fremtid

Neste mandag overtar Svein Prestvik sjefrollen i NRK Futurum, selskapet som skal føre NRK inn i fremtiden. Han overtar stillingen etter Tor Fuglevik.

Sigvald Sveinbjørnsson
9. feb. 2001 - 06:31
Svein Prestvik blir den nye sjefen for NRK Futurum- avdelingen i NRK som skal gjøre statskanalen ledende i mediebildet også for fremtiden.

Prestvik har vært stedfortredende direktør for Tor Fuglevik siden NRK Futurum ble opprettet for seks måneder siden.

- Den største utfordringen vil være på bidra til at NRK vil være den ledende aktøren innen digitale medier. Vi skal posisjonere nrk.no i markedet, samt av vi skal satse på mobilt Internett. Det neste er at vi skal bygge opp tjenester dedikert til bredbåndsnettet. Vi skal bli en ledende aktør i den norske, digitale mediehverdagen, sier Prestvik til digitoday.no.

Tor Fuglevik skal, ifølge Prestvik, fremdeles jobbe i NRK, nærmere bestemt i konsernledelsen som rådgiver. Men Prestvik avslører også at Fuglevik fremdeles vil være en meget viktig mann for Futurums videre liv. Fuglevik sluttet i stillingen for én ukes tid siden.

Fuglevik uttalte tidligere denne måneden til digitoday.no at han så for seg en sammenslåing av NRK Futurum, og NRKs kommersielle avdeling, Aktivum.


- Området NRK Futurum vil være under kontinuerlig utvikling. Og vi kommer til å se hvordan Futurum kan samarbeide sammen med Aktivum. Det vil ikke bli satt noen fast organisasjon før man kan se hvordan disse kan jobbe sammen, sier Prestvik som påpeker at stillingen hans bare er konstituert - dog uten noen sluttdato.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.