SIKKERHET

Prins Harry: Advarte Twitter-sjef om at plattformen ble brukt til kuppforsøk

Storbritannias prins Harry sier han advarte Twitter-sjef Jack Dorsey om at kuppforsøk ble planlagt på plattformen før angrepet på Kongressen i Washington. 

Storbritannias prins Harry sier han advarte Twitter-sjef Jack Dorsey om at kuppforsøk ble planlagt på plattformen før angrepet på Capitol i Washington DC.
Storbritannias prins Harry sier han advarte Twitter-sjef Jack Dorsey om at kuppforsøk ble planlagt på plattformen før angrepet på Capitol i Washington DC. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB
10. nov. 2021 - 12:21

Prins Harry snakket om advarselen tirsdag da han deltok på et digitalt panel om desinformasjon i California. Ifølge prinsen advarte han Twitter-sjef Jack Dorsey om at nettplattformen ble brukt til å bygge opp under politisk uro før hendelsene i USA 6. januar i år.

– Jack og jeg sende hverandre eposter før 6. januar. Jeg varslet ham om at Twitter tillot kupplanlegging. Dagen etter skjedde det, og jeg har ikke hørt fra ham siden, sa prins Harry.

Det har blitt rettet mye kritikk mot sosiale medier for å ikke gjøre nok for å hindre feilinformasjon og hatsk innhold. Stormingen av Kongressen i Washington er bare er ett av tilfellene der IT-giganter er anklaget for å prioritere fortjeneste foran trygghet.

Apple får igjen selge selskapets Watch-produkter, men i skrivende stund er de merket som «utilgjengelige» på selskapets nettsted.
Les også

Apple har fått medhold – klokkeforbud midlertidig opphevet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra