Prisfall på iMac

I forkant av lanseringen av iMac II - en kraftigere utgave av iMac - gis det kraftige rabatter på iMac i det amerikanske markedet.

Onsdag i forrige uke kuttet Best Buy-kjeden prisen på iMac til 999 dollar, sannsynligvis for å tømme lageret i forkant av lanseringen av iMac II (se peker i margen til høyre "Klart for iMac II" fra 30. november der digi.no/mac beskrev den nye iMac-en).

Innen fredag var prisen hevet til 1.099 dollar, og enkelte aktører som følger markedet har antydet at det kan ha vært press fra Apple som gjorde at Best Buy satte opp prisen. Apple på sin side nekter for at selskapet har noe med utsalgsprisen å gjøre og sier at den er opp til enhver forhandler å bestemme. Dog er det et faktum at forhandlere må forholde seg til en minstepris fra Apple Computer dersom de skal motta markedsføringstilskudd fra Apple.

Normalpris for iMac har vært 1.299 dollar siden introduksjonen i august.

Det er ventet at Apple selv vil senke prisene slik at allminnelig utsalgspris for iMac blir 999 dollar på nyåret når selskapet introduserer iMac II. Det har vært spekulert i om Steve Jobs vil vise iMac II på Macworld-messen i januar.

Til toppen