Priskrig på mobilt bredbånd

Konkurransen fungerer og prisene er på full fart nedover.

Priskrig på mobilt bredbånd

Konkurransen fungerer og prisene er på full fart nedover.

- De aller fleste vet ikke hva de faktisk forbruker av datatrafikk. Derfor velger de den dyreste prismodellen, hevdet Arne Igesund, sjef for datatjenester i Network Norway da selskapet for to uker siden dumpet prisene på mobilt bredbånd.

Med en pris på 0,99 kroner megabyten ble kontrasten til konkurrentene svært synlig. Netcom og Telenor tok på samme tidspunkt henholdsvis 12,50 og 20 kroner for det samme.

Særlig Telenor skilte seg ut med en makspris per dag på 75 kroner, mens Netcoms daglige pristak var på 20 kroner.

Det innebærer at Telenors priser kunne gitt en teoretisk månedsavgift på 2250 kroner, mot 600 hos Netcom. For Network Norways er pristaket på 379 kroner.

Fredag varslet Telenor at de ville sette ned prisene drastisk. Dagsprisen for å surfe på internett over mobilen skal ned fra 75 til 10 kroner dagen fra 1. februar, lovte selskapet.

- Med introduksjonen av markedets laveste pristak på surfing håper vi å bryte ned prisbarrieren, sier leder for privatmarked i Telenor Henning Kirkeng, til Finansavisen.

Det siste utspillet fra Telenor innebærer imidlertid et begrensende tak på 200 megabytes. Laster en kunde ned mer enn dette, så blir hastigheten strupet til rundt 100 kilobits per sekund.

Selv om selskapets prisreduksjon kommer mindre enn to uker etter kuttene fra Network Norway, nekter Telenor for at de svarer på deres utspill.

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor innrømmer at det kan se sånn ut, men sier til Finansavisen at de allerede før jul varslet at de skulle gjøre noe med pristaket.

Det tror ikke direktør for samfunnskontakt i Network Norway, Tom Guldberg.

- Jeg har vanskelig for å tro at slike beslutninger tas i et vakuum. Men det er helt i orden at de sier det, det viktigste er at dataprisene nærmer seg et fornuftig nivå, sier han til Finansavisen.

Network Norway har sagt at de skal være med på å skape konkurranse. Nå er Guldberg spent på hva Netcom vil velge å gjøre.

    Les også:

Til toppen