Privatsjåfør-tjenesten åpner opp

Uber lar apputviklere bake inn funksjonalitet.

Privatsjåfør-tjenesten åpner opp
App-utviklere kan nå bake inn Uber-tjenester i sine produkter. Bilde: Uber

Den populære - og kontroversielle - biltjenesten Uber finnes nå i 150 byer i nesten 50 land (per i dag ikke i Norge). Det er mye, men kundemassen kan begynne å vokse betydelig i tiden fremover.

Den store nyheten er nemlig at den app-sentriske tjenesten, som lar brukerne bestille transport med noen få trykk, nå åpner APIen sin for tredjepartsapplikasjoner. Det vil si at det er fritt frem for andre applikasjonsutviklere å bygge inn Uber i sine løsninger.

Uber gir utviklerne tilgangen til flere av parametre som utgjør tjenesten, som muligheten til å overføre adresser til destinasjonene til Uber-appen, vise tider for henting, prisanslag eller reisehistorikk. Det skal også være mulig å bestille en tur via andre apper enn Uber sin - men denne funksjonen krever litt mer kontroll, så foreløpig er det bare et utvalg godkjente tredjeparts-apper som lar brukerne foreta bestillinger i egne apper.

De godkjente appene kommer fra elleve partnere, inkludert store navn som Starbucks, Tripadvisor, United Airlines og Time Out.

Ideene som Uber presenterer er spennende: Mulighet å bestille en sjåfør direkte fra bordreservasjon-appen Open Table, der føreren automatisk vet hvilken restaurant man skal til, eller lignende løsninger som tar brukeren rett til riktig flyplassterminal, viser de nærmeste bilene som kan kjøre vedkommende til utesteder, eller booke hotellrom og bestille transport til hotellet til angitt tid.

Det er ikke første gangen Uber samarbeider med andre: Tidligere i år åpnet de tilgangen for Google Maps, der man får opp Uber som transportalternativ når man søker etter adresser i kartene.

De elleve partnerene skal allerede ha integrert Uber i sine applikasjoner, og nå blir det interessant å se hva andre utviklere får til. Ifølge Uber (via TechCrunch) er dette et ekstremt stort skritt for selskapet, som regner med at de nye tjenestene vil bringe inn mange nye kunder.

    Les også: