NEDETID

Problemer med pensjonsutbetaling rammer bredt – feil identifisert

En teknisk feil skaper problemer med utbetaling av pensjon.
En teknisk feil skaper problemer med utbetaling av pensjon. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
20. nov. 2019 - 14:12 | Endret 20. nov. 2019 - 14:32

Storebrand og Nordea har ikke fått kjørt ut sine månedlige pensjonsutbetalinger i dag. Begge skal ha satt krisestab, etter det digi.no får opplyst av en kilde.

Synne Ekrem i Nordea. <i>Foto:  Nordea</i>
Synne Ekrem i Nordea. Foto:  Nordea

– Jeg kan bekrefte at utbetalinger ikke har gått ut. Vi har identifisert feilen og tror at kundene vil få pengene på konto senere i dag. Dette vil bli løst innen kort tid, sier Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea til digi.no.

Årsaken til problemene oppgis å være en teknisk feil. Utover det har ikke Ekrem flere opplysninger om det som har skjedd.

Hendelsen har satt sinnene i kok hos berørte kunder. Flere skriver rasende innlegg på Facebook-sidene til Nordea, hvor det også er misnøye med kundeservice, og en telefonkø på godt over 2 timer.

Mange berørt

Storebrand oppgir på sine nettsider at det er problemer med pensjonsutbetalinger. De viser til at det er en bankforbindelse som har trøbbel med kjøring av utbetalingene. 

– Det er Nordea som er vår eksterne bankforbindelse. Dette berører svært mange kunder, sier pressesjef i Storebrand, Sindre Heyerdahl til digi.no.

Overfor NRK opplyser Storebrand at 150.000 kunder ikke har fått utbetalt pensjonen sin i dag.

Han legger til at bankforbindelsen har identifisert feilen, og jobber på spreng med rettingen.

– Det er flere kjøringer av utbetalinger i løpet av en dag. Vi forventer at pensjonsutbetalingene går i ettermiddag, fortsetter Heyerdahl.

– Er dette en type feil dere har opplevd tidligere?

– Da må vi gå langt tilbake. Uhyre sjeldent at slikt skjer. Det som har skjedd er sterkt beklagelig, sier Storebrands pressekontakt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.