Profesjonaliserer IT-finansiering

Merkantildata-gruppen samler sine finansielle tjenester i MD Finans AS, et selskap Merkantildata eier sammen med Rubik Finans AS. Det nye selskapet skal kombinere sofistikert IT-kompetanse med avansert IT-finansiering.

Merkantildata-gruppen samler sine finansielle tjenester i MD Finans AS, et selskap Merkantildata eier sammen med Rubik Finans AS. Det nye selskapet skal kombinere sofistikert IT-kompetanse med avansert IT-finansiering.

Selskapet skal ledes av Stein Bakker, partner i finansieringsselskapet Rubik Finans AS, som har stor tro på samarbeidet med Merkantildata.

- Det finnes mange finansieringsselskaper som kan litt IT og mange IT-selskaper som kan litt finans. I MD Finans forsøker vi å kombinere høy IT-kompetanse med sterk kompetanse på finansiering - noe vi tror vi er alene om i markedet, forteller Stein Bakker til digi.

- MD Finans skal samle Merkantildatas salgsfinansiering, noe vi tror vil gi proffere og mer effektive IT-finanstjenester, fortsetter Bakker.

- Vi regner med at finansieringsmarkedet for IT-utstyr vil vokse raskere enn markedet generelt. I for eksempel USA, vokser dette markedet med 25 prosent i året, forteller Bakker.

- MD Finans skal finansiere en betydelig del av Merkantildatas salg av IT-utstyr, uten at jeg ønsker å tallfeste dette nærmere, sier Bakker.

Selskapet eies 10 prosent av Merkantildata ASA og 90 prosent av Rubik Finans as - et selskap som søker å være den komplette partner på IT-finansiering.

MD Finans vil tilby følgende produkter:

  • Finansiell og operasjonell IT-finansiering
  • Avbetalingsordninger og betalingsplaner
  • Forskjellige leieprodukter
  • Forvaltning av IT-utstyr (asset management)
  • Sale- og leaseback
  • Avhending av brukt IT-utstyr

MD Finans vil henvende seg til store og mellomstore bedrifter i Norge og Sverige som ettespør avanserte finanstjenester for sitt IT-utstyr.

- Innenfor finansiell og teknologisk rådgivning ser vi asset management med tilhørende konsulenttjenester som viktig overfor krevende kundesegmenter, forteller Bakker.

- Vi ser i økende grad at de profesjonelle organisasjonene søker eksterne finansieringspartnere som kjenner lønnsomhetskravene i det øvrige IT-sjiktet, sier Carl Espen Wollebekk, økonomi- og finansdirektør i Merkantildata ASA.

- Slike partnere må også kunne dekke behovet for outsourcing av konsulenttjenester, fleksible leiealternativer, økonomisk rådgivning, logistikk, og til om med drifting av systemene, avslutter Wollebekk.

Stein Bakker, som skal lede det nye Merkantildata-selskapet, har jobbet med salg av IT-utstyr i blant annet Micro Software og Hewlett-Packard hvor han i flere år var ansvarlig for HPs leasing-program.

Til toppen