BEDRIFTSTEKNOLOGI

Program sender e-post fra stjålet PC

PC-en din blir stjålet, men det gjør ikke så mye. Programmet PhoneHome sender deg en e-post med alt politiet trenger for å ta tyven.

20. mars 2002 - 06:32

Programmet PC PhoneHome er tilgjengelig for Mac og PC, og er tilgjengelig i både gratis- og betalversjon. Begge har det utmerkede egenskap at om noen rapper datamaskinen din, ligger programmet på harddisken og sender deg en e-post med mye informasjon i neste gang noen prøver å komme seg på Internett.

Selskapet som står bak, Brigadoon Software, lover at den informasjonen som sendes ut fra en stjålet PC vil være nok til at politiet kan spore opp tyven.


Hver gang PC-en kobler seg til nettet med en annen IP-adresse enn den du hadde da programvaren ble installert, vil programmet sende deg en skjult e-post med IP-adressen i. Dette skal være nok til at ISP-er og politi kan finne tyven, og frem til maskinen eventuelt blir stjålet, er det bare å slette den daglige e-posten fra programmet.


Selskapet tilbyr også å hjelpe til med lokalisering av maskinen og eventuelle hevendelser til politiet.

Dette gjelder bare for proffversjonen av PC PhoneHome, og der får en også andre snedige funksjoner som ikek er med i gratis-versjonen - om tyven forsøker å reformattere hele harddisken for å slette alle spor, vil programmet overleve og sende e-posten sin så snart PC-en går på nettet igjen.

Programmet finner du på selskapets nettsted.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.