BEDRIFTSTEKNOLOGI

Project Ara et skritt nærmere

Skal få spesialutviklet prosessor.

Slik er konseptet for Project Ara.
Slik er konseptet for Project Ara. Bilde: Google/Project Ara
25. aug. 2014 - 09:43

Googles mobilkonsept, Project Ara, har i det siste opplevd noen mindre forsinkelser, men også fremganger.

Dette skriver prosjektsjefen Paul Eremenko i et blogginnlegg, der har oppdaterer oss på status på prosjektet.

Project Ara er som kjent et unikt konsept der Google jobber sammen med en rekke produsenter om å designe en smarttelefon-plattform som tar utgangspunkt i komponenter som kan byttes ut av brukere. Mobilene vil essensielt bestå av klosser som kan tas ut og inn. Dermed kan brukerne endre både spesifikasjoner og utseende på smartmobilen etter behov - og etter hva de har råd til. Ett av målene til Project Ara er tross alt å gjøre smartmobiler mer tilgjengelige i nye markeder.

Den kanskje mest spennende nyheten som kommer frem er at Google vil nå jobbe sammen med brikkeprodusenten Rockchip, som er kjent for sine rimelige systembrikker.

Rockchip vil utvikle en brikke for Project Ara som er tilpasset den unike formfaktoren, der poenget er at prosessoren vil fungere som en applikasjonsprosessor, og være uavhengig av de øvrige komponentene, i stedet for å være en «hub» som er nødt til å snakke sammen med alle de andre delene.

Eremenko forteller også at den første runden med utviklingsmaskinvare, såkalte spiral 1, ble noen uker forsinket. Det har vært en produksjonsfeil i kretskortene.

Spiral 1-maskinvaren skal sendes til utviklere som vant den på Google I/O-konferansen tidligere i sommer.

Spiral 2 er neste skritt, under utvikling i disse dager, og denne innebærer ny utviklingsmaskinvare fra Googles til sine partnere, etterfulgt av en utviklingskonferanse til høsten.

Den tredje designspiralen vil inkorporere brikken til Rockchip, og vil dermed være nærmere det ferdige produktet. Disse prototypene ventes imidlertid først tidlig 2015.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.