Prøvekjør Office 2007 uten installasjon

Prøvekjør Office 2007 uten installasjon

Microsoft har gjort en testversjon kommende Office 2007 tilgjengelig for utprøving i nettleseren.

Microsoft forsøker nye metoder for å lokke til seg potensielle kunder til neste utgave av Office-pakken. På dette nettstedet kan nysgjerrige prøve ut den nye funksjonaliteten, uten å måtte laste ned og installere hele betautgaven som også er tilgjengelig. For å få det hele til å virke, må brukeren benytte en Windows 98 eller nyere, Internet Explorer, samt godta installasjonen av en Citrix-plugin i nettleseren. Så helt installasjonsfri er løsningen likevel ikke.

I tjenesten skal det være mulig å teste Office 2007 beta 2-utgavene av Access, Excel, InfoPath, OneNote, Outlook, Outlook Web Access, PowePoint, Project Professional, Publisher, SharePoint Designer, Visio og Word, i tillegg til SharePoint Services og SharePoint Server. Også Project Server 2007 skal bli tilgjengelig gjennom demotjenesten om ikke så lenge.

Belastningen på Microsofts server er allerede stor. Vi slet først med å komme inn i det hele tatt, og stod fortsatt i kø på plass nummer 166 med en estimert ventetid på 144 minutter, da dette ble skrevet.

    Les også:

Office 2007 beta 2 har vært tilgjengelig for nedlasting og installasjon i en drøy måned. Til nå skal mer enn 2,5 millioner ha lastet ned denne. Det er ventet at den endelige utgaven vil bli lanserte tidlig neste år.

Forøvrig har OpenOffice.org svart på Microsoft kampanje med å lansere en egen kampanje, "Take a Test Drive - Keep the Car!". Selv om du liker det, kan du bruke det gratis så lenge du vil.

Det hevdes også at overgangen for brukerne vil være større fra dagens Office-utgaver til Office 2007 enn til OpenOffice.org 2.0, fordi Microsoft har gjort store endringer i brukergrensnittet i den kommende utgaven.

Til toppen