Prøveprosjekter gir mersmak på India

EDB har avsluttet to prøveprosjekter i India, og erfaringer så langt gir mersmak for EDB-sjef Endre Rangnes.

EDB har avsluttet to prøveprosjekter i India, og erfaringer så langt gir mersmak for EDB-sjef Endre Rangnes.

Det ble i våres kjent at EDB ser på et utviklingsprosjekt i India. Samarbeidspartneren er Infosys, som er en Indias største offshoring aktør med over 35.000 ansatte.

De indiske programmererne skal levere en ny versjon av frontløsning for EDBs kredittområdet for personmarkedet, med utgangspunkt i komponentbasert J2EE-teknologi.

Prosjektet består av fire delleveranser, hvorav to nå er avsluttet og betegnes som svært vellykket.

Arbeidet hos Infosys med definering, spesifisering, koding og testing er beregnet til cirka 4.500 timer.

– Vår erfaring med Infosys er at de jobber strukturert og med god metodikk. Programmererne er kompetente. De fleste har utdannelse fra Europa og USA og dermed vant til språk, sier prosjektleder Terje Amundsen.

EDB forventer å lære mye av Infosys metodikk, og spare mellom 25 til 40 prosent ved å få utført programmeringstjenester i India.

– Infosys skal overta der EDB tidligere måtte benytte tredje parts leverandører eller innleid arbeidskraft til norgeskontoret, forklarer kommunikasjonsdirektør Geir Remman til digi.no.

Det skal være et supplement til EDBs egne ressurser. Spesielt kundenære aktiviteter skal egne ressurser brukes, mens offshoring skal benyttes for å dekke inn kapasitet.

EDB planlegger nå å bruke Infosys videre for mulige prosjektet innen offentlig-området.

Remman mener det ikke vil være aktuelt å sette ut noen fra den norske utviklingsavdelingen i EDB som i dag består av 1000 ansatte.

Men han utelukker heller ikke at situasjonen etter hvert kan endres.

Hensikten for EDB er å bruke standardiserte komponenter i stedet for skreddersydde løsninger gjennom tredjepartsleverandører.

Gjennom det indiske samarbeidet har EDB ikke behov for inngående forretningskompetanse, men en generell teknisk kompetanse og programmeringskapasitet.

EDB håper nå på både nye forretningsmuligheter og internasjonal kompetanse gjennom samarbeidet med indiske Infosys. Primært ønsker EDB å vinne erfaring og læring.

I tillegg har EDB i tredje kvartal undertegnet en avtale med det børsnoterte Mumbai-baserte selskapet I-flex i India. Oracle eier 61 prosent av selskapet.

EDB vil gjennom I-flex jobbe med å spre kjernebankløsningen utenfor Norden. Remman forteller at det er utpekt en offshoring-aktivitet som skal igangsettes med I-flex.

    Les også:

Til toppen