Provida deles i to

Det skadeskutte programvarehuset Provida deles i to selskaper. Nyheten var muligens kjent for enkelte, for i går hoppet aksjen kraftig opp.

Det skadeskutte programvarehuset Provida deles i to selskaper. Nyheten var muligens kjent for enkelte, for i går hoppet aksjen kraftig opp.

Den nye ledelsen har gått til dramatiske skritt for å rette opp kursen til skadeskutte Provida. Den store leverandøren i av systemer til bank- og finansbransjen havarerte rundt juletider i fjor etter at blant annet et prosjekt med Kreditkassen ble stoppet.
Les om Providas grunnstøting:
Nå har styret i Provida besluttet å dele selskapet i to separate deler. De to Provida-divisjonene International Banking Systems og Capital Market Systems blir et rent programvareselskap som skal la internasjonale banker og konsulentselskap selv tilpasse Providas produkter. Divisjonene Retail & Corporate og Consulting skal selge og tilpasse programvare til nordiske kunder, forklarer Provida-sjef Knut Morten Aasrud til digi.no.


135 av de 240 ansatte i Provida havner i det nordiske selskapet mens resten går til den internasjonale virksomheten. Delingen av selskapet skal gjennomføres innen juli.

Ting kan tyde på at fisjonsplanene lekket ut i går. I løpet av to timer i går morges hoppet Provida-kursen fra 29 til 33 kroner. Dette fikk Oslo Børs til å stoppe all handel i aksjen, men da Provida fortalte at de ikke kjente til noen årsak til hoppet, ble handelen åpnet igjen. Siden 12. november har Provida løftet seg fra 24 til 33 kroner i går og ned til 32 kroner i dag.

Les om handelstopp for Provida og EDB Business Partner :
- Jeg føler meg trygg på at vi ikke har hatt noen lekkasjer. Mange IT-aksjer løftet seg i går og vi ble nok dradd med. Selve fisjonsbeslutningen ble tatt i går, sier Aasrud til digi.no. Aasrud mener at fisjonen egentlig ikke burde påvirke verdien av Provida-aksjene selv om han innrømmer at fisjonen gjøres for å bedre selskapets posisjon og skape bedre muligheter fremover.


Oslo Børs forteller at de rutinemessig gjør undersøkeler når de ser en markant kursoppgang og like etterpå mottar en større nyhet fra et selskap. Hvis det har foregått ulovlig innsidehandel er det børsen som kan straffe selskapet og Kreditttilsynet som kan straffe de som handlet på innside-informasjonen.
- Foreløpig har vi ikke noen holdepunkter som tilsier at det skal ha vært noen lekkasje her, men vi skal se på hvem som har handlet, sier Geir Aase, informasjonskonsulent hos Oslo Børs.

Til toppen