Provida varsler resultatsvikt

Provida varsler om "vesentlig dårligere" resultat i fjerde kvartal etter at Kreditkassen i går hevet to datakontrakter med selskapet verdt til sammen 109 millioner kroner.

Styret i bankprogramvareselskapet Provida advarer nå om et vesentlig svekket resultat i fjerde kvartal, fordi selskapet ikke vil inntektsføre arbeid utført for Kreditkassen, selskapets største kunde. Selv om Kredittkassen i går hevet kontraktene for det nye inn- og utlånssystemet Provida bygger for banken, skrider arbeidet fremover.

Styret og administrasjonen i Provida har likevel vedtatt ikke å regnskapsføre inntekter fra arbeidet, trolig fordi selskapet venter at Kreditkassen skal forlange avslag i betalingen for lånesystemet. Jo Arnstad, gründer og avtroppende administrerende direktør (trakk seg i dag, se peker til relatert artikkel i margen til høyre) ville ikke kommentere slike avsetninger eller inntektsføringer da digi.no spurte ham i går.

Markedet innså raskt at kontraktsbruddet kunne føre til svakere tall. En analytiker digi.no snakket med mandag, sa han regnet med at Provida ville få beholde kontrakten med Kreditkassen, men at programvareselskapet vil måtte betale mye av arbeidet selv.

- Avsetningene selskapet må melde for i fjerde kvartal blir et betydelig antall millioner kroner, mente analytikeren.

Providas aksjekurs falt med syv kroner i løpet av gårsdagen og raste ytterligere ti kroner ned umiddelbart etter at det tirsdag formiddag ble kjent at Arnstad trekker seg og selskapet venter svakere tall i fjerde kvartal.

Til toppen