Proxy-fri nettleser fra PalmSource

Palms programvareavdeling har forsynt leverandører av PalmOS 5-baserte PDA-er med en ny proxy-fri nettleser.

Nettleseren skal gjøre brukerne av PalmOS-baserte hånd-PC-er i stand til å surfe fritt på Internett, uten å måtte kople seg opp mot noen spesiell proxy-server. Den er levert til PDA-leverandører med PalmOS-lisens, i første rekke Palm selv, og Sony. Den største leverandøren av PalmOS-baserte PDA-er utenom Palm selv, Handspring, satser på sin egen nettleser, som for øvrig fortsatt lojalt markedsføres fra Palms programvareavdeling PalmSource.

Den nye nettleseren er i praksis en tilrettelegging for PalmOS 5 av NetFront 3.0 fra det japanske programvarehuset Access, kjent for nettlesere til mobiltelefoner, digitale tv-apparater, Internett-bokser, hånd-PC-er og bilnavigeringssystemer. NetFront er mye brukt mot NTTs i-mode tjeneste. Det er nylig lagt ut en utgave for Pocket PC, til fri nedlasting fra Access' nettsted.

NetFront for Palm åpner for surfing over alle slags forbindelser, fra tradisjonelle modemer til GSM, trådløst lokalnett og andre trådløse forbindelser i alle hastigheter. PalmSource-versjonen, offisielt kalt PalmSource Web Browser, er optimalisert for ARM-prosessoren. Den laster hele web-sider, på samme måte som nettlesere for PC-er. Ved langsomme forbindelser er det mulig å skru av bilder og Javascript. Ellers støtter nettleseren alle vanlige standarder, og bruker SSL til sikre forbindelser.

Til toppen