SIKKERHET

Putins kontor forbyr Iphone og anbefaler Android

Redd for vestlig spionasje og mener Iphone er for lett å hacke.

Vladimir Putins kontor i Kreml ser ikke lenger med blide øyne på at ansatte benytter Iphone.
Vladimir Putins kontor i Kreml ser ikke lenger med blide øyne på at ansatte benytter Iphone. Foto: Sputnik, Kreml Pool Photo via AP / NTB scanpix
20. mars 2023 - 15:04

Ansatte ved Vladimir Putins kontor i Kreml skal ha fått påbud om å kvitte seg med Iphone-telefoner og andre Apple-enheter.

Det melder TV2.no, som siterer Russia Tuday og Kommersant.

Årsaken skal være at russiske myndigheter anser Iphone og andre Apple-enheter til å være mer utsatt for hacking og spionasje fra vestlig etterretning enn andre tilsvarende enheter med andre operativsystemer.

Ansatte har fått frist på seg til ut mars måned til å bytte ut sine Apple-enheter, og foreløpig skal instruksen gjelde for fire departementer med ansvar for blant annet innenrikspolitikk, offentlige prosjekter og utvikling av kommunikasjonsteknologi, -strategi og -infrastruktur.

De ansatte ved presidentens kontor skal ha blitt anbefalt å kjøpe seg nye enheter basert på enten Android eller kinesiske tilsvarende, eventuelt Aurora, et operativsystem utviklet av russiske Open Mobile Platform som eies av PJSC Rostelecom.

− Du kommer til et punkt i en krig der det er enklere å bombe noe enn å ta det ut digitalt, sier Knut Grandhagen i Cyberforsvaret. Her sprenger russerne et TV-tårn i Kyiv, 1. mars 2022.
Les også

Derfor har ikke Ukraina tapt cyberkrigen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.