BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Qualcomm vil dele seg opp

Betydelige oppsigelser kan også være på gang.

Qualcomm kan være nødt til å kutte stort, og kanskje dele seg opp, sier kildene.
Qualcomm kan være nødt til å kutte stort, og kanskje dele seg opp, sier kildene. Bilde: Coolcaesar/Wikipedia. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
21. juli 2015 - 09:55

Brikkeprodusenten Qualcomm er verdens største i sitt felt, og deres mobile prosessorer finnes i svært mange produkter. Konkurransen hardner imidlertid til, og mye tyder på at selskapet kommer til å kunngjøre kutt og muligens dele seg opp innen kort tid. I morgen vil Qualcomm presentere sine kvartalsresultater og kunngjøringene vil muligens skje da. Dette skriver både Reuters og Wall Street Journal.

Selskapet har spådd dårlige resultater dette kvartalet, noe som har flere årsaker: Først og fremst at Samsung har valgt å satse på sine egne brikker i årets flaggskip-modeller, i stedet for Snapdragon-prosessorer, samt at det har vært forsinkelser i lanseringer av andre telefoner som skulle bruke Snapdragon.

Les også: Qualcomm vil inn på servermarkedet.

Reuters siterer kilder på at det kan være snakk om å kvitte seg med opptil ti prosent av de 30.000 ansatte i selskapet.

Allerede i april i år nevnte Qualcomm-sjefen Steve Mollenkopf at selskapet ikke var fornøyd med sine resultater, og at de ville se nøye på kostnadsstrukturen. Det ventes at resultater av denne gjennomgangen vil vises frem i morgen.

Deler seg i to?

Og det å dele selskapet i to har vært inne i bildet, skal man tro Wall Street Journal. Det ville i så fall vært snakk om å separere brikkeproduksjonen fra patentlisensiering. Velger Qualcomm i dele seg opp, ville det blitt nok en profilert splittelse i teknologibransjen, nå som både Hewlett Packard og eBay og PayPal har gjennomført slike prosesser etter svake resultater.

Ifølge kilder med kjennskap til situasjonen skal Qualcomm ha vurdert å dele seg opp i minst to år, for å strømlinjeforme virksomheten.

Les mer: EU etterforsker Qualcomm.

Qualcomm har flere utfordringer – bare forrige uke ble det også kjent at EU-kommisjonen vil granske selskapet grunnet beskyldninger om lite konkurransevennlig virksomhet.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.