Rå arbeidsstasjoner basert på PlayStation 2

Sony planlegger å lage arbeidsstasjoner basert på Emotion Engine-teknologien i PlayStation 2. Dette skal gi svært kraftige maskiner for produksjon av grafikk og annen multimedia. Men maskinene er ikke beregnet for hvem som helst.

Sony planlegger å lage arbeidsstasjoner basert på Emotion Engine-teknologien i PlayStation 2. Dette skal gi svært kraftige maskiner for produksjon av grafikk og annen multimedia. Men maskinene er ikke beregnet for hvem som helst.

Den grunnleggende årsaken til at Sony Computer Entertainment ønsker å utvikle arbeidsstasjoner basert på deler av PlayStation 2-teknologien er at det nå er vanskelig å finne arbeidsstasjoner som er kraftige nok til å gi et godt miljø for utvikling av spill og annen programvare til den nye spillmaskinen.

Sony har ifølge EE Times nå begynt å selge en spesiallaget utviklingsmaskin for PlayStation 2, DTL-T10000, for omkring 19.000 dollar. Men også denne maskinen er i svakeste laget. Sony regner likevel med å selge et ganske mange av denne maskinen til programvareutviklere.

Creative Workstation er navnet på Sonys kommende arbeidsstasjon . Arbeidsstasjonen vil utvikles i tre faser og den første utgaven vil komme på markedet neste år.

Denne første utgaven skal ha ifølge EE Times få en ytelse som er omtrent ti ganger så høy som dagen utviklingsmaskin. Ytelsen skal oppnås ved å parallellkjøre flere Emotion Engine og Graphic Synthesizer-brikker som også finnes i PlayStation 2.

I år 2002 vil Creative Workstation Phase 2 bli klar. Denne maskinen skal ha hundre ganger så høy ytelse som dagens utviklingsmaskin og vil være basert på neste generasjon av Emotion Engine og Graphic Synthesizer-brikkene.

Den tredje og siste arbeidsstasjonen ventes å komme i 2005 eller 2006. Nok en gang vil ytelsen tidobles - denne gangen ved å bruke tredje generasjon av de nevnte brikkene. Et eksempel på denne ytelsen er håndtering av bilder med oppløsning på 4000 x 2000 punkter med en bilderate på 120 bilder per sekund.

Selv om Creative Workstation sikkert kunne konkurrere med andre arbeidsstasjoner, er det ikke noe mål for Sony. Maskinene vil først og fremst selges som utviklingsmaskiner for kommende PlayStation-modeller, men vil ifølge Sonys PlayStation-sjef, Ken Kutaragi, også kunne benyttes sammen med en prosjektør i kino-lokaler eller til kringkasting av digital video.

- Så fort kinoer er koblet til et stamnett, vil det være mulig å distribuere filmer digitalt til alle kinoene i løpet av en natt.

Til toppen