Racer-skjerm fra Porsche

To nye, flate TFT-LCD-skjermer fra Samsung kan skryte på seg slektskap med både folkevogn-bobla og golfkøller: De er designet av F.A. Porsche.

To nye, flate TFT-LCD-skjermer fra Samsung kan skryte på seg slektskap med både folkevogn-bobla og golfkøller: De er designet av F.A. Porsche.

F.A. Porsche har for første gang designet en bildeskjerm. Noen vil si at det var på høy tid, da Porsche-gjengen har hatt fingrene borti tegnebrettet for alt fra golfutstyr, kniver, biler og klokker.

Samsung presenterer nå to bildeskjermer i sølv designet av den berømte F.A. Porsche. Bildeskjermene har formatet 15 og 17 tommer, og de skal formidle den klassiske følelsen som kjennetegner F.A. Porsche. Det er sønnesønnen til den legendariske bildesigneren Ferdinand Porsche som viderefører tradisjonen.

Skjermen har touch-taster foran på bildeskjermen og med dem kan brukeren tilpasse innstillingene etter behov. En lett berøring er alt som skal til for å stille inn bildeskjermen.


Medfølgende data- og nettkabel kobles til på baksiden av bildeskjermfoten for å unngå hengende ledninger på baksiden. TFT-LCD-monitorene er både analoge og digitale, så de er rustet for fremtidens digitale tilkoblinger, som gir enda bedre bilde.

Skjermene har dreiefot som gjør at bildeskjermen kan vris en kvart runde, fra bredde- til høydeformat. Dermed får brukeren oversikt over en hel A4-side, og den irriterende scrollingen forsvinner. Dette er en fordel for den som skriver mye. Bildeskjermen er lett å stille inn i høydeformat.
Begge modellene er sertifisert i henhold til TCO-99.

Modellene heter SyncMaster 151P og SyncMaster 171P. 15-tommeren har oppløsningen 1024 x 768, 17-tommeren 1024 x 1280. 151P veier 4,6 kilo, 171P 6,2 kilo. De nye modellene er i handelen fra slutten av februar. Cirkapris inklusive moms er 7 000 kroner for 15-tommeren og 10 200 for 17-tommeren.

Til toppen