KRYPTOVALUTA

Rapport: – Facebook lager sin egen kryptovaluta som kan brukes som betalingsløsning på nettet

Cryptocurrency as bitcoin or ethereum digital internet currency economic concept as online electronic money transaction from a banking database market in a 3D illustration style.
Cryptocurrency as bitcoin or ethereum digital internet currency economic concept as online electronic money transaction from a banking database market in a 3D illustration style. Foto: Colourbox/27731649
5. mai 2019 - 18:00

Avisen Wall Street Journal rapporterer nå at Facebook er i ferd med å etablere et betalingssystem basert på en ny virtuell valuta. Opplysningene stammer fra kilder som avisen har vært i kontakt med, og er ikke offisielt bekreftet av Facebook.

Ifølge kildene er Facebook nå i dialog med en rekke finansaktører, deriblant VISA og Mastercard, om investeringer og deltakelse i det nye initiativet. 

Kan brukes på betalingsløsning på nettet

Prosjektet skal bære kodenavnet Project Libra og dreier seg om en digital «mynt» som Facebook-brukere kan benytte til å foreta kjøp både via Facebooks egen markedsplass og andre steder på Internett.

Målet skal være å sikre rundt én milliard dollar i investeringer som verdien til den nye kryptovalutaen skal knyttes til, for på den måten forhindre de store verdisvingningene man ser hos andre digitale valutaer.

Én av kildene hevdet at Facebook jobber med en løsning som innebærer at brukere kan velge valutaen som betalingsmetode på nettsider omtrent på samme måte som man i dag kan velge å bruke Facebook-profilen sin til å logge på en rekke tjenester på nettet.

Én måte å «tjene» valutaen på som diskuteres hos Facebook, ifølge noen av kildene, er at brukere betales med fraksjoner av en mynt hver gang man ser på en annonse, handler via tjenestens markedsplass eller ved andre typer interaksjon på Facebook.

Flere rapporter

Selskapet vurderer ifølge kildene også å knytte den nye betalingsløsningen tettere til annonser. Dette kan skje ved at brukere kan betale med Facebook-mynten når man klikker på en annonse, og deretter kan annonsøren resirkulere pengene til å betale for flere annonser.

Det har også tidligere kommet rapporter om den nye, hemmelige kryptovalutasatsingen til Facebook. New York Times og Bloomberg har rapportert at Facebook er i ferd med å lage en digital mynt som brukere av den Facebook-eide tjenesten WhatsApp kan sende til venner og familie.

I tråd med Wall Streets rapport hevdet disse kildene også at den nye valutaen skulle knyttes til den amerikanske dollaren for å forhindre store opp- og nedturer i verdien.

Facebook selv har altså ikke bekreftet planene offentlig, men en talsperson fra selskapet kom med følgende uttalelse overfor nettstedet Gizmodo:

– I likhet med mange andre selskaper utforsker Facebook måter å utnytte blokkjedeteknologien på. Dette nye, lille teamet utforsker mange ulike applikasjoner. Vi har ikke noe mer å dele.

Les også: Facebook-sjefen prøver å gjenvinne tillit: – Fremtiden er privat! »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.