BEDRIFTSTEKNOLOGI

Rask start for Telenor i Østerrike

Halvannen måned etter lisenstildeling, har Telenor og bedriftens samarbeidspartnere i det østerriske mobilkonsortiet Connect Austria levert infrastrukturbestillinger på nesten 2 milliarder kroner til Nokia.

Frode Eriksen
30. sep. 1997 - 12:33

Utbyggingen av det digitale mobiltelefonnettet starter rett over nyttår og i Telenor regner man med oppstart av den første kommersielle delen av nettet til sommeren 1998.

Telenor, som er en av medeierne i konsortiet Connect Austria som fikk mobillisensen, får god bruk for sine erfaringer fra Norge når det gjelder å bygge ut mobilnett i et fjelland.

Mobillisensen gjelder for 20 år og kostet Connect Austria vel én milliard kroner. Foruten Telenor (17,45%), er Tele Danmark (15%), britiske Orange (17,45), tyske Viag (20) og de to østerriske partnerne Radex Heraklith (20,1%) og Constansa (10%) eiere av selskapet.

Det blir uansett trangt om plassen i Østerrike, fordi landet allerede har fire mobilnett, to analoge og to GSM-mobilnett med det østerriske televerket og Deutsche Telekom som dominerende aktører.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.