Raskere bærbare og hemmelig dings

Raskere og større maskiner er presentert, men Apple sier de har en joker i ermet: En helt ny, mystisk maskin - som ikke er en Mac.

Apple Computer har dratt teppet av en oppgradering av sine bærbare datamaskiner, PowerBook og iBook. PowerBook får Gigabit Ethernet, trådløst nettverk med 128-bits krypto (opp fra 40-bits), prosessor på 667 MHz, systembuss på 133 MHz, økt videominne fra 8 MB til 16 MB, og de har også stappet inn 48 GB harddisk på toppmodellen. Pluss etpar andre småting i de forskjellige modellene.
IBook får litt mindre snadder, med 15 GB harddisk og raskere prosessor. Apple Norges nettsted er ennå ikke oppdatert med alle modellene.

Ellers frister selskapet med en svært så hemmelig og mystisk produktpresentasjon den 23. oktober. Da skal det lanseres noe som "ikke er en Mac", og kilder i selskapet hevder det er snakk om en musikkmaskin. Ifølge CNet hevder de likevel at det ikke er snakk om en MP3-spiller, noe som gjør produktet desto mere mystisk.

Selskapet har tidligere, i likhet med Microsoft og en rekke andre, prøvd å kuppe begrepet om den digitale livsstil. En slik musikkdings ville passe godt inn i en slik strategi, der eksterne, digitale enheter integreres med en digital sentral - i dette tilfellet en maskin som kjører det nye operativsystemet Mac OS X. En analytiker CNet har snakket med, spør seg likevel om det er noe å tjene på å lansere en helt ny dings som dette. Andre spekulerer i at det er en passende ting å gjøre like før Microsoft slipper løs sin markedsføringskampanje for operativsystemet Windows XP.

Til toppen