Raskere og strømgjerrig brikke fra Samsung

Vil den brukes i Galaxy S6?

Raskere og strømgjerrig brikke fra Samsung
Bilde: Samsung

Samsung kunngjorde i går sin nye Exynos-brikke for mobilenheter - og det er vel ikke helt usansynnlig å anta at den vil finnes i selskapets nye flaggskip-mobil, Galaxy S6, som vil vises frem om noen få uker.

Exynos 7 er Samsungs første «system-on-a-chip» som bruker 14 nanometers produksjonsprosess, med såkalt FinFET-teknologi. Denne prosessen lar selskapet nå de høyeste nivåene av ytelse, produktivitet og effektivitet, sier Samsung. Selskapet skal ha jobbet med å utvikle denne produksjonsprosessen siden tidlig på 2000-tallet.

Raskere, naturligvis

Sammenlignet med forrige generasjon Exynos-brikker basert på 20 nanometers prosess, skal den nye versjonen være opptil 20 prosent raskere, bruke 35 prosent mindre strøm og være 30 prosent mer effektiv. Det er selvsagt vanskelig å si hvor store forbedringene blir i den virkelige verden, men høyere ytelse og mindre strømforbruk høres selvsagt lovende ut.

Exynos 7 bruker ellers fire Cortex A57-kjerner for mer krevende applikasjoner, og fire Cortex A53-kjerner for de mindre krevende oppgavene. Konfigurasjonen er ikke ulik brikkene som brukes i Samsungs Galaxy Edge og Note 4-modellene, men da er det snakk om den eldre varianten med 20 nm produksjonsprosess.

ARM, som utvikler prosessorene som brukes i Exynos-brikkene, lover selvsagt allerede nye og raskere varianter av teknologien sin, som ventes i mobiltelefoner i 2016.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.