Raskere oversikt med ny Thundebird

Hurtigfiltre i innboksen er blant nyhetene i versjon 3.1.

Raskere oversikt med ny Thundebird

Hurtigfiltre i innboksen er blant nyhetene i versjon 3.1.

Mozilla kom i går ettermiddag med versjon 3.1 av e-postprogrammet Thunderbird. Denne utgaven inkluderer ikke så mange veldig mange nyheter, men de få som er inkludert vil trolig bli mye brukt.

Den viktigste nyheten er hurtigfiltrene. Når man står i innboksen eller en annen mappe kan man ved hjelp av et trykk på en knapp få vist meldingene som tilfredsstiller visse kriterier. Det kan være alle meldinger som har et vedlegg, alle meldinger fra noen som er i adresseboken til brukeren, alle meldinger som er tilordnet etiketter, alle nye meldinger eller alle stjernemerkede meldinger. Man kan også kombinere flere av filtrene med hverandre.

Det har også blitt enklere å søke i gitte områder av meldingene, for eksempel bare i meldingsteksten eller bare i avsenderfeltet.

Effekten av filtrene blir ytterligere forbedret ved at Thunderbird 3.1 nå kan indeksere meldinger raskere enn før, noe som betyr at store mengder nye meldinger raskt blir søkbare.

Hurtigfiltrene i Thunderbird 3.1.
Hurtigfiltrene i Thunderbird 3.1.

Den nye versjonen av Thunderbird har også fått en forbedret Migration Assistent for brukere som ønsker å gå over fra Thunderbird 2 til Thunderbird 3.1. Assistenten gjør det blant annet mulig for brukerne å beholde funksjonalitet fra brukergrensesnittet i Thunderbird 2 i stedet for ny funksjonalitet som har blitt innført med Thunderbird 3.x.

Thunderbird 3.1 er nå basert på versjon 1.9.2 av layout-motoren Gecko, som er den samme som finnes i Firefox 3.6. Hentet fra Firefox er også verktøyet «Lagrede filer», hvor man kan få oversikt over hvilke av e-postvedleggene som har blitt hentet ut og lagret på harddisken.

Det har også blitt enklere å legge til nye e-postkontorer ved hjelp veiviseren, som nå har fått en mye større database over innstillingene til ulike e-posttjenester. I mange tilfeller vil det derfor bare være nødvendig å fylle ut navn, e-postadresse og passord når man legger inn kontoen.

Forøvrig skal det har blitt gjort forbedringer knyttet til både stabilitet, minnebruk og passordhåndtering i denne utgaven. Brukere av Thunderbird 3.0.x kan søke etter oppdateringen fra Hjelp-menyen i programmet.

Thunderbird 3.1 er tilgjengelig på en rekke språk til Windows, Linux og Mac OS X på denne siden.

    Les også:

Til toppen