Razorfish slanker i Sverige

Internett-konsulentselskapet Razorfish fjerner 62 stillinger i Sverige. Det er først og fremst prosjektledere som må forlate jobbene sine. Årsaken er nedgang i prosjekter. Men i Norge planlegges det nyrekruttering.

Det kjente Internett-selskapet Razorfish kvitter seg med 62 stillinger ved kontorene i Sverige. Grunnen er en restrukturering i selskapet. Hele 37 personer blir sagt opp, mens de resterende blir "rasjonalisert" bort på en eller annen måte.

Den svenske avisen Dagens Industri skriver at oppsigelsene kommer av en nedgang i oppdragsmengden som følge av færre dotcom prosjekter.

- Det er dyktige medarbeidere som nå kommer til å slutte, men vi kan helt enkelt ikke sysselsette alle, sier Per Jauring, som leder Razorfish i Stockholm til Dagens Industri.

Men dette ser ikke ut til å være tilfellet ved norgeskontoret.

- I Norge er situasjonen bra i forhold til oppdragsmengde.Vi har fullt trøkk, og rekrutterer faktisk folk. Dette var nok en proaktiv reaksjon i Sverige, noe som gjøres flere steder i selskapet, sier Robert Keil som leder norgeskontoret til Razorfish til digitoday.no.

- Vi har sterke kunder i Norge, og vi får et positivt resultat i tredje kvartal. Det som skjer i Sverige er at selskapet tar disse grepene for å sikre et positivt resultat, sier Keil til digitoday.no.

Razorfish har stupt som en svale på Nasdaq, hvor selskapet er notert. Grunnen er at analytikerne er i tvil om konsulentselskapene greier å opprettholde lovnadene om vekst.

Les mer om: