RealNetworks gir deg lyd og bilde på mobilen

RealNetworks kunngjorde onsdag at de har inngått en avtale med Nokia om å tilpasse og levere sin RealPlayer-teknologi til Nokias kommende mobiltelefoner.

RealNetworks kunngjorde onsdag at de har inngått en avtale med Nokia om å tilpasse og levere sin RealPlayer-teknologi til Nokias kommende mobiltelefoner.

RealPlayer er den dominerende teknologien for levering av lyd og bilde på Internett, med en markedsandel på nærmere 80 prosent.

Over 130 millioner brukere har installert RealPlayer-programmet på sine PC-er.

Samarbeidet skal gjøre alt Real-innhold på nettet tilgjengelig på Nokias mobiltelefoner.

Avtalen omfatter Nokias EPOC-baserte Communicator og kommende SmartPhone-enheter, og første håndsett skal komme på markedet allerede tidlig neste år, avslørte RealNetworks' toppsjef Rob Glaser på en konferanse i Paris.

Samarbeidet skal ha pågått lenge, for å posisjonere selskapene i forhold til neste generasjons mobiltelefoni. Glaser mener verden vil ha mer enn 300 millioner mobile enheter basert på Internett-protokoll (IP) innen 2003.

Nokias nestsjef Anssi Vanjoki sa at selskapet tror det i 2003 vil finnes flere Internett-klare mobilenheter enn det i dag finnes PC-er med Internett-tilkobling.

RealNetworks skal være i samtaler med flere produsenter av mobiltelefoner og håndholdte datamaskiner for å spre teknologien.

Glaser understreket at arbeidet med å formidle video til mobiltelefoner fortsatt er i sine tidlige stadier, men at både teknologi- og programvareutviklingen går så raskt at det snart vil være en realitet.

Glaser demonstrerte også den nye RealPlayer 8, med komprimert streamingvideo i svært høy billedkvalitet sammenliknet med tidligere versjoner av både RealNetworks' og konkurrentenes teknologier.

Til toppen